Thursday, May 16, 2024

Menu Dinner Last Week By Adik

Assalamualaikum...

Tak perasan x up menu weekend last week...menu 11 May....tapi bukan SA yang masak...adik yang masak...weekend lepas SA lebih banyak rehat dan kemas2 bilik SA...SA sekarang dah rasa sedikit sihat,..pergi kerja balik kerja naik bas sebab naik bas SA sampai Seremban cepat, pukul 7.20pm SA dah ada kat rumah dah...compared naik train SA akan banyak buang masa di perjalanan...dan PZ sempat sembahyang maghrib...itupun minggu ni PZ yang jemput sebab Dania shift petang...eh jom la tengok gambar...



Sambal sotong...x pekat plak sambalnya...macam ceroi skit..


Ayam goreng untuk anak-anak..


Ayam masak lemak cili api...

Sekarang ni banyak lauk ayam je...hari- hari kalau bleh tu makan ayam...hahaha...ye la ayam je yang murah...dalam fridge tu penuh ayam...ikan boleh dikira...ye la kucing pun demand makan ayam goreng kan...

Hari ni pun SA bawak bekal lauk ayam...PZ masak ayam kampung masak lemak cili api campur rebung....haihhh....ingat nak masak lain semalam...malas plak SA...


11 comments:

  1. Semua sedap. Kalau ada sayur kangkung tumis belacan mesti bertambah2 nasi dalam pinggan! 🤭

    ReplyDelete
  2. PH pun wajib stock up ayam setiap minggu. Lebih murah dari seafood dan kegemaran anak4.
    Macamana PZ masak ayam kampung ye SA? Ada petua ke nak cepat lembutkan ayam tu...

    ReplyDelete
  3. Semua nampak tempting menggoda selera. 🤤 Sambal sotong tu uishhh bestnya!

    ReplyDelete
  4. sedap2 semuanya...naik bas lg cepat kan...

    ReplyDelete
  5. Rumah ammi pun sama…ayam je manjang sbb suami kata ikan kat FS ngan Zemart mcm x fresh. Mmglah x freshhhh kita bukan duduk kat tepi laut huhu

    ReplyDelete
  6. Itu la hari-hari kena pk menu ayam... mmg ayam je penuh stok dlm freezer... haha

    ReplyDelete
  7. Saya puuun, paling sering beli ayam, walo bosan hahahahaha. Daging sesekali saja. Ikan Krn tak pandai mengolah. Pengin makan ikan, saya prefer beli jadinya 😅

    ReplyDelete
  8. Saya puuun, paling sering beli ayam, walo bosan hahahahaha. Daging sesekali saja. Ikan Krn tak pandai mengolah. Pengin makan ikan, saya prefer beli jadinya 😅

    ReplyDelete
  9. Sedapnya ayam goreng tu SK.
    Dah jemu selalu makan ayam goreng salut tepung itu ini. Nampak ayam goreng begini terliur pula.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah