Thursday, May 16, 2024

Coversation Dengan Pak Zain Semalam..

Assalamualaikum...

Semalam kan...balik kerja Pak Zain dan SA ada convesation dalama kereta...kelakar betul...nak gelak tak berani sebab takut dia merajuk...terus buat post kat FB...Mana yang follow SA tu perasan la post tu...saje nak simpan sini sebagai kenangan...

This month birthday Pak Zain...28hb May nanti genap umur dia 70 tahun...SA x tau nak belikan dia hadiah apa...korang ada idea tak?




Jom tgok conversation tu...


Minggu ni abah jemput balik kerja...masuk je kereta tadi

Abah : Long...camno nak pi Aeon tu...abah buleh poie ko..

Me : Aik..apo plak x bleh poie plak

Abah : Abah x tau camno nak masuk..

Me : La...masuk je la..parking guno TNG

Abah : Masuk parking...peh tu nak kuar tu? Abah x ghoti  nak amik kad kek mesin kuning tu...

Me: Apo lak...abah masuk pakai TNG..kuar pakai la TNG...

Abah : Ooooo....x sosek doh kan...

Me : Abah dh selalu poie ikut along...nak sosek apo..abah nak boli apo..

Abah : Tali pinggang ngan seluar dalam

Me : Alaaaa....cubo yo poie..sampai bilo x tau...

Abah : Yo laaa...dulu omak kau ado...skrg dh xdo..abah kan duda...

Me : Aduyaiiiii....perlu ke mention  duda tu...

( Rasa nak gelak tapi tahan..kang merajuk dia kang..payah)

Me : Iyo..abah kan dudo terhangat di pasaran...kang orang ngurat satu hal...

Abah : eh xdo doh..omak kau la satu2 eh cinta hati abah..

Me : Abah poie yo la..x confident tipon la budak2 ni...tipon along pun buleh...

Abah : Kot abah berani sok..abah poie la...


Aduyaiii abah den ni....lupo lak dio duda terhangat sekarang ni...😆😆😆


11 comments:

  1. hahhahhhah chomel yo pak zain eh.... hahha takpo pak zain, kot terjumpo jando terhangat, ajak la minom kopi kopi kat aeon tu heheheh

    ReplyDelete
  2. Apa hal PZ teringin nak jenjalan sensorang ni

    ReplyDelete
  3. Comeyyy sgt tauuu conversation niii

    ReplyDelete
  4. Ala.. comel.. dlu ada omak ada jugak temannya kot... skrg kena pi jalan sorg²

    ReplyDelete
  5. abah sunyi.. kehilangan yang sangat memberi kesan kepada jiwa dan cara hidupnya... Anak anak la tempat abah bermanja sekarang

    ReplyDelete
  6. hehehhe.. luculah abah ni.
    Moga Pak Zain berjaya membeli apa yang diperlukan.

    ReplyDelete
  7. Nak mention abah sorang tak patut... Sebab ada anak2 lagi... Jadi mention lah abah dudo... Hihihi.. Pun boleh lah PZ... Semoga tak sosek yo PZ..

    ReplyDelete
  8. alamak kita pun tergelak juga ni...ampun pak zain..
    saham pakzain tengah tinggi skrg ni tau hehe

    ReplyDelete
  9. Comel je perbualan SA dgn Pak Zain hehe

    ReplyDelete
  10. Hahahahahahaha saya aja yg gelak lah kak 🤣😄. Memang harus disebut part duda itu ya oleh pak Zain 😅. Tapi baguslah kalau pak Zain dah berani jalan jauh nanti ke mana2. Harap bisa mengobati sedihnya setelah ditinggal mak pah.

    ReplyDelete
  11. Aduhai... cinta hati Pak Zain hanya Mak Pah nan sorang!
    Terbaik Pak Zain.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah