Monday, September 21, 2020

Masakan SA Weekend Lepas

Hi korang...

Lamanya SA tak update bab masakan SA sepanjang weekend kan? SAa pun ada masa rajin nak amik gambar..ada masa giler pemalas nak amik gambar..tapi weekend ni SA memang masak sorang- sorang..Abah teringin nak buat sup gearbox. Makanya SA semalam masak la...sensorang dari pagi..bawak ke tenghari...lepas satu..satu SA buat...kebetulan plak mak tengah tak sihat dan baru nak sihat kan...so tugas masak- memasak memang SA yang ambil la...Sabtu SA takde..so Ahad SA yang masak.Dah masak SA call adik SA Lisa suruh balik sebab anak- anak dia pun suka makan sup gearbox.especially si sweet talker Aydan.

Jom tengok menu yang sempat SA masak semalam..


Peria Goreng Berlada Ikan Bilis. Peria ni abah SA tanam dan banyak buahnya...


Sup gearbos lepas SA tumis...


Yang ni dah siap masak...


Ikan bawal goreng kicap ni lauk SA dan Dania untuk bekal pergi kerja dan pergi sekolah..


Sup ayam kampung untuk mak...

Lepas ni nak share lagi la hasil masakan SA...so takde la terbiar jer blog ni senyap sunyi kan...at least sehari ada 1 entry...tengah istiqomah ni..baru bangun dari kekecewaan..hahha...tak leh blah ayat...SA dah move on dah...yang pergi akan tetap pergi dan yang tinggal ni seeloknya teruskan kehidupan. Apapun yang pergi tetap jadi kenangan dan sentiasa dalam Doa...Alfatihah buat sahabatku Noraniza...

See ya next entry....

8 comments:

  1. Sedapnya peria tumis tu kak... kalau buat ulam pun sedap ty kak, krup krap ranggup

    ReplyDelete
  2. alahai...rindunya nak makan ayam kampung

    ReplyDelete
  3. dah lama kak ana tak makan peria tu SA :)

    ReplyDelete
  4. ammi pun berperia weekend haritu..berjodoh nampaknya kita ahakss

    ReplyDelete
  5. yeszaaa, selamat kembali bersemangat berblog

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah