Monday, September 21, 2020

Trip Bakpackers Ke Melaka Dengan Dania Part 2

Hi korang...

Kita sambung part 2 kisah dua beranak pi backpackers ke Melaka. Lepas jer makan kat Black Canyon dan lepak dalam 1 jam lebih, kami berdua ronda- ronda la tengok apa yang menarik kat Dataran Pahlawan ni...banyak jer benda menarik yang buat anak daa SA ni rambang mata. puas ingatkan dia..kita baru jer sampai...nak shopping kalu nanti la esok ke..hari ni kita exploring je...haha...aduhai anak..ada je yang menambat hati dia..ikut perangai saper la agaknya...sambil2 jalan..sambil2 tunggu masa nak check in dan rehat kejap...lepak-lepak sambil ambil gambar untuk kenangan kami berdua...nanti nak print gambar-gambar ni semua...


Percaya tak kalau SA cakap kami berdua kena usyar budak- budak sekolah...hahaha......


dah kenapa plak selfie muka cenggini..


Masuk butik ALDO tengok kasut ni ha....cantik kan? harga lagi cantik uolls...


Yang ni pun sama...cantik giler....tap tengok la harganyaaa.....


Masa ni dah check in hotel...takde specific gambar hotel..hotel yang kami booking out of expected..tak macam dalam website...hahahaha...takpe la.,.nak keluar pun kan bukan sepanjang masa dalam hotel...apapun memang balik hotel untuk tido jer...so..apa agenda 2 beranak ni untuk petang tu? 

Lepas Dania dan solat dan rehat sekejap petang tu dalam pukul 5pm kami decided nak explore Jonker Walk waktu siang...nak tengok apa yang menarik....cuaca ya rabbi panas giler..ye la tak jauh dari laut kan so panas dia lain macam..


Haaaa...nampak betapa teriknya panas kat sini...Jonker Walk ni very strict ye...korang kalau anak- anak bawah 13 tahun diorang tak bagi masuk...umur 13 tahun keatas je dibenarkan masuk Jonker Walk...SA perasan ada gak la parent2 yang marah- marah..ye la maybe diorang datang dari jauh kan...ekceli apa yang menariknya Jonker Walk ni?


Blom penuh lagi peniaga- peniaga sedang setup jualan diorang...SA ngan Dania saje je amik gambar..


SA suka jer tengok deco rumah- rumah style lama kat sepanjang jalan Jonker Walk ni.. bestnya diorang masih tinggal di sini...dari luar nampak macam kecik je..tapi adayang SA tinjau memang luas rumah mereka...


Macam- macam barangan kraftangan di jual disini. Ada jer  peminat barangan macam ni kan


Dania leka buat video..nak jadi vlogger la konon...sebenarnya ini project kat sekolah dia...nanti SA mintak video yang dia dah edit eh...


Play safe pakai baju warna gelap agar ilusi kurus kekal sepanjang hari..hahahaha....ngek statement


Cantik kan?


Nampak klasik..


Petang- petang walau panas tetap ramai orang..most of them are Chinese


SA dah berpeluh- peluh dah...panas...


Satu gambar Dania kat sini...mercu tanda Jonker Walk


Malas nak betulkan gambar.bergambar depan HRC Melaka..malas masuk..kang lupa diri


Sampai kat sini plak ha...


Mama plak...

Berjalan jer la kami dua baranak..ada je tempat cantik stop amik gambar..pas tu mama kena jadi caemeraman rakan video dia...kat sini je lebih 20 gambar anak dara ni dia delete..mana yang capai piawaian dia, dia akan delete and mula la bebel kata mama tak pandai amik gambar...aduhai...kadang geram jer ngan dia...gambar dia dah lawa giler dah..ntah tak tau apa yang tak kena...

Malas nak spoilkan mood dia, terus SA diam je and amik jer gambar ikut apa dia nak...x nak nampak kaki la...half photo la...senget kan sikit dan tegakkan sikit la....aduhai anak....x tahu la apa keinginan dia sebenarnya...yang menepati citarasanya..walau beribu gambar dia delete...mama tetap dapat ambil balik..hahaha..secret hp mama yang dia tak tahu sampai sekarang...ngeh..ngeh..ngeh...

Sambaung next entry eh...


9 comments:

  1. Lama rasa tak ke Melaka dengan anak..tengok SA pergi gini rasa macam nak juga laa buat gan anak-anak..sesekali tinggalkan ayahnya hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Memang seronok jalan sekitar Sungai Melaka.

    ReplyDelete
  3. hp sekarang memang ada recycle bin kan..ke hp saya je ada recycle bin. Seronok jalan jalan dengan anak dah besar.

    ReplyDelete
  4. syoknya makan angin berdua jer..santai2 jer..:)

    ReplyDelete
  5. Memang banyak tempat menarik kat Melaka ni

    ReplyDelete
  6. yelah kat phonekan boleh view "recently delete pictures" ahaksss

    ReplyDelete
  7. ya Allah kak, kita baru tau jonker walk ni siang pun bukak ek...ke petang2 baru diorang start? selama ni ingatkan malam..haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah