Wednesday, September 9, 2020

Wordless Wednesday

Hi korang,

Hari ni SA busy bee....dah la lambat masuk office, 15 minit lagi dah time nak masuk meeting dan ada test...tuhan je tahu macam mana SA pecut dari Muzium Negara Station ke Plaza Sentral office SA...berpeluh- peluh tak tau nak cakap apa la...clock in pagi tadi pukul 9.15am. Giler la..tak sempat sarapan apa segala...masuk meeting room level 7 memang sorang pun takde kecuali SA sorang...relaks dulu ambil Espresso secawan..9.40am...eh mana semua orang? tengok balik schedule...laaa...meeting room level 10 rupanya....ko dah kenapa SA oiiiii......minum espresso seteguk je then lari naik level 10. Meeting dah start weyh....tanpa rasa bersalah duduk je...dan teruskan meeting dan attend test SAP untuk PR &GR creator. 

Alhamadulillah test lulus dengan cemerlang.....kena focus je...hahaha....jam dah menunjukkan pukul 11.30 pagi macam tu...SA tak tahan lapar...terus je turun food court beli makanan. Tudiaaaa....lepas dah beli makanan baru nak makan terus kena panggil lagi sekali....meeting bersambung....x tau nak rasa apa lagi dah...sebu sudahnya perut ni.......itulah perjalanan kesibukkan SA pagi ni sampai tengahari...brunch terus jadinya...terus rasa tak sedap badan.




Status SA kat FB hari ni....

Kalau sapa-sapa nak kahwin, masa PKPP ni la masa yang paling sesuai sebab JIMAT...ko tak perlu nak fikir belanja majlis kenduri, dewan, photoshoot outing and apa segala mak nenek dah..buat Nikah je..lepas nikah, buat kenduri doa selamat sikit among the family and limited...ikut SOP kan....senang...yg penting akad nikah dik....untung siapa yang nikah time PKPP ni...dapat bayangkan betapa JIMATNYA...tak yah nak susah-susah dua2 pihak.... understand??..

Yang penting kita jaga penjarakkan.....betul x?

Okeh..siapa nak pinang kakak?

😬😬😬😬😬😬

17 comments:

  1. Sama la kak...kalau tak sempat makan, terus rasa tak sedap badan lepas tu.

    ReplyDelete
  2. setuju dengan cadangan kahwin tu.. cepatlah siapa nak pinang kakak gojes kita ni??

    ReplyDelete
  3. tak jimat jugak kak SA sebab ada officemate bagitahu dia markup belah lain pulak

    ReplyDelete
  4. anak kedua akak tu dok plan
    nak bertunang..tp asyik tertangguh dek pihak lelaki nakkan majlis yg grand

    ReplyDelete
  5. hahahaha betul time pkp la jimat nak kwen tayah nak buat besar2

    ReplyDelete
  6. Itulaa mesti rasa tak sedap badan kalau tak sempat makan kann

    ReplyDelete
  7. dah ade calon belum kak SA? hehee..
    wanita bekerjaya begitu la..kdg2 xsempat nk urus itu ini..
    apa2 pun jaga kesihatan juga ya kak SA.

    ReplyDelete
  8. Ada satu majlis kahwin kat mana ntah
    Seorang pengunjungnya positif covid
    Dah semua kena buat test

    ReplyDelete
  9. amboi-amboi...bizi sgt tu, hopefully esok x bizi mcm hari ini ok...ada masa nak makan...
    Pada nieyl kahwin masa PKP dgn tidak masing2 ada kelebihan masing-masing kan... tapi nieyl suka kahwin masa tak pkp hehehe..seronok hehehe

    ReplyDelete
  10. alahai kak,nest time kena spare roti or biskut dalam beg ni...

    ReplyDelete
  11. Yang penting kekal cantik ye sis.. Gitu! Hehe..

    ReplyDelete
  12. haha betul time ni la kawen jimat!

    Uii merana gak tu lama tahan lapar... next time maybe kne bawa biskut simpan dalam handbag or kat meja ofis. Cik TK selalu ada stok biskut dalam loker kat tempat kerja

    ReplyDelete
  13. semoga ada yang dah masuk minang ye..ameen hahahah

    ReplyDelete
  14. hahah..memang jimat banyak. jangan offer kang dtg rombongan meminang adam kang

    ReplyDelete
  15. uishhh jangan buat selalu tauuuu makan lambat2..hhuhuhu

    ReplyDelete
  16. Betul... Nak jimat kos kawen la time2 pkp ni... Buat nikah ja.. Knduri pun kecil-kecilan ja.. Dah ckup.. Org pun xleh nak cakap apa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah