Monday, September 28, 2020

Trip Backpackers To Melaka With Dania Part 3

Hi korang...

Tak tau bila bleh habis kisah 2 beranak ni ha bercuti. Mamanya asyik busy je lately...balik kerja pun lambat hari- hari,esok birthday dia mama tak dapat nak spend time macam selalu..selalunya mama akan amik cuti and masak untuk dia...bawak dia jenjalan..tahun ni tak dapat..maybe sambut hari Ahad kot sebab mama sibuk..harap anak dara tu faham la...hehehe....sebenarnya nak sambung lagi kisah kami dua beranak kat Melaka bulan lepas...gambar beribu kan..seboleh- boleh nak share dan tak nak miss out all the moment..so SA cuba la hari ni ok...kemalasan makin lama makin tebal...betul la org cakap..bila blogging ni..sekali kau berhenti..malas tu akan menguasai diri...naka berhenti sayang tau...nak build up nama dalam dunia blogging bukan senang...tetiba kau nak malas..tak pernah jadi macam ni...

Sambungan dari kisah kami di SINI

Lepas jer merayau- rayau ala kadar dalam cuaca panas sekitar Jonker Walk tu..kami mengikut langkah kaki..semua main terjah jer takde proper itinerary..lantak di situ...anak dara lebih kepada nak pose dan cari tempat cantik untuk Vlog dia...well...SA as usual jadi tukang amik gambar...pas tu kena marah kalau gambar tak menepati piawaian dia...geram jer...mana yang dia delete tu SA amik balik..hahahha...


berpeluh- peluh dek kepanasan...


Kurus tak mama? hahahaha....


Lately ni suka sanagt amik gambar macam ni


Pas tu macam ni ha




Ingat nak masuk Balai Seni Lukis ni...ramai plak orang...so abaikan..


Bukti panas berdenting


Ada je port best amik je gambar


Ni antara yang menepati piawaian dia la ni


wuuuuuu....panas....


Mama kalau bab guna timer memang expert...




Melaka ramai orang kan..


Jalan lagi...dan lagi...tanya dia nak naik beca tak...x nak katanyaaa...okey...


Suka sebenarnya pi Melaka...tak pernah jemu



Jalur gemilang berkibar di sepanjang Sungai Melaka


Bagi chance mama pose plak


Lepas tu dia plak..


Dia lagi...


Sekejapan jer kamu dah besar dan skrg jadi kawan mama travel


Konon- konon candid


Church


Melaka sama macam KL...jammed everywhere

Nak tak nak kena sabar la jammed2 ni kan?


Pose lagi...


Cubaan candid tak berjaya


Seronoknya naik river cruise


Antara gambar fav dia


Ni pun...


Selfie berdua..


Kat sini jer 5-6 kali shoot...


Okey...jadi la ni...penat mama dah...

Korang kalau ada anak dara yang suka bergambar macam Dania ni korang akan hadapi apa yang SA terpaksa hadap..dua beranak suka bergambar macam ni la peelnya...macam ni la jadinya...masing2 ada cara dan piawaian sendiri dalam bergambar, boleh jadi bad mood tau dia kalau gambar dia tak betul dan tak ikut spesifikasi...

Okey done bergambar area ni....lepas ni kami berdua ke Cendol Kampung Hulu pulak...mencabar gak nak ke sini...beratur panjang tapi smooth..dan kejap2 berhenti sebab ada je spot menarik depan rumah orang jadi tempat kami bergambar....sabar jer la...

See ya next entry...


7 comments:

  1. Banyak tempat sy belum g kt Melaka ni..hohoooo

    ReplyDelete
  2. cantik hitam pekat warna rambut SA..

    ammi kawen dgn org melaka tp sampai sekarang dh 16 tahun masih belum boleh hadam level panas kat melaka hawau ni..

    ReplyDelete
  3. hahah... Mama je yang nak layan bad mood dia tu.Nak manja2 kot..ahahha. Sama macam anak dara saya la. kalau tak kena gambar nya dia suruh delete masa tu jugak. Sebab tu saya tak letak gambar dia dah kat facebook sejak dia dah besqar ni.kalau dia tau, lepas tu tak berkenan sip tak mau makan.

    ReplyDelete
  4. Bila tgk jammed tu, terbantut plan nk jalan-jalan kat Melaka hehehe

    ReplyDelete
  5. pernah pegi melaka skali jer, then naik river cruise, best :)

    ReplyDelete
  6. Betul kak, pergi Melaka tak pernah jemu. Lagilah sekarang dah macam macam tarikan ada. Seronok jalan kaki pusing pusing bandar hilir ni. banyak port menarik dan banyak street art merata. Tak berpeluh memang tak sah.

    ReplyDelete
  7. hari tu pun housemate pergi Melaka gak..memang ramai orang kan...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah