Friday, December 24, 2021

Breakfast Sorang ~ Takde Hal La!

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni SA layan perasaan sorang- sorang kat Kayu Nasi Kandar Restaurant NuSentral. Nak buat cane kawan- kawan ramai cuti, SA sampai awal giler..7.20 pagi dah ada kat KL....sudahnya SA lepak sorang- sorang, sarapan dulu. 

Eh...SA okey ke sorang- sorang makan? erk...bertahun- tahun SA sorang- sorang..xde  masalah la..itu blom korang tengok SA staycation sorang- sorang...haaa....ye..SA pernah staycation sorang- sorang...bukan buat kerja giler, bukan looser but for me sometime we need our sweettime alone enjoy the life. SA seorang yang berdikari dan selalunya kalau SA dalam tekanan, SA perlukan masa berseorangan...cuma kena make sure tempat yang korang pergi tu selamat la...setakat ni dah berpuluh- puluh kali SA staycation berseorangan.so far i'm ok with that...

Jom tengok apa SA makan untuk sarapan pagi hari ni...



Pagi- pagi dah lepak sini


Roti telur kuah dhal & kari ikan serta secawan nescafe tarik


Brickfield di waktu pagi...


Konon- konon candid


Lepak sorang- sorang sambil dengar lagu...


Settle


Kos sarapan pagi...kalau kat mamak luar takde la mahal macam ni rasanya...ni kedai mamak kayangan kan...memang la mahal...sepinggan maggi goreng pun RM8 tau...

 

Lepas jer SA makan, minum..lepak dan sempat selfie 2-3 keping gambar...terus SA gerak slowly jalan sensorang ke office...tepat pukul 8.15 am SA dah swipe card tanda masuk kerja...waktu kerja SA pukul 8.30am...so lebih dari sempat...

See you next entry ye...buat yang bekerja selamat bekerja...dont forget your breakfast.

16 comments:

  1. roti telur tu perghhh nampak sodap botul!!!
    so far tak pernah staycation sengsorang.. rasa cam buntu plak tido sengsorang lam bilik otel hehehe #taakut ekceli nya :D

    ReplyDelete
  2. Selamat bekerja, kak. Moga semua urusan akak mudah dan lancar hari ni :)

    ReplyDelete
  3. sama la menu kak..roti telur, tapi ayu tapau je mam kat opis. ayu pun pernah je makan sorang2..no hal tapi suka lagi kalu ada geng. he he he... happy working!

    ReplyDelete
  4. Salam Jumaat SA, yang penting isi perut, selamat bekerja n happy weekend.

    ReplyDelete
  5. Eh,kalau tahu tadi...boleh join SA...Kita pun awalnpagi tadi dah tercongok kat UTC Pudu...Pastu pi Pusat Belia..Patah balik KL pukul 10 pagi dah pekena Ikan Bakar Pak Din..hihihi

    "Bersendirian Lebih Baik Daripada Mempunyai Kawan Yang Jahat,Tapi Mempunyai Kawan Yang Baik Lebih Baik Daripada Bersendirian "

    #Hassan Al-Basri

    Syyy..saya tampal kata2 ni kat pintu bilik tempat kerja saya..Ada orang deepšŸ¤­sampai takmo masuk bilik saya...

    ReplyDelete
  6. Kayangan sungguh ni, roti telur jer dah RM4.50, patut pun mee goreng RM8.

    SK pun selalu jer makan seorang kat kedai, tengok wayang seorang pun pernah. Staycation seorang belum lagi, hihi.

    ReplyDelete
  7. sewa mahal..hihi,,kalau makan sensorang, selalu layan drama..

    ReplyDelete
  8. Kayu memang agak mahal sikit kan. Nasib sedap. Hehe

    Suka juga makan sorang, jalan sorang. Rasa dapat me-time. Tak pernah lagi staycation sorang sebab takut tido sendri. Selalu heret Mak sekali hehe

    ReplyDelete
  9. saya pun suka staycation sorang-sorang. cuma ada masalah kalau hotel tu seram. huhu. other than that ok je. tak faham dengan orang yang kata pergi mana-mana sorang-sorang tu pelik

    ReplyDelete
  10. Sarapan sorang-sorang takpe. Kalau lunch sorang-sorang lagi sedih.

    ReplyDelete
  11. mhalkan harga makanan kat mamak kayangan ni..rela bawa bekal klu mcm ni..huhu

    ReplyDelete
  12. tu dia.. sedapnya. dgn nescafe tarik feveret saya plak tu mmg masyuk

    ReplyDelete
  13. agak mahal jgk ya mknn kedai tu..mkn sorg2 pon kdg2 best jgk SA.
    kita mmg perlukan 'me' time..

    ReplyDelete
  14. Boleh tahan harga tu kak. kedai mamak pun harga bukan biasa biasa sekarang ni.
    Sedap nampak roti canai garing gitu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah