Monday, December 20, 2021

Kembali Beraksi Selepas Elok Dari Demam Dan Tonsil Bengkak

Assalamualaikum...

Hi korang...

SA baru sihat...tonsil dah ok..tapi kena habiskan antibiotics...dari petang Jumaat SA collapse, tonsil bengkak teruk, ulser dalam mulut lagi, demam panas...memang buat moody. Nak makan memang x lalu. Pak Zain buatkan sup kaki ayam...duk hirup sup dan makan sikit la ayam tu...ada buat bubur makan bubur gak..tapi tetap tak lalu...sudahnya SA geram...perut lapar petang jumaat tu dalam pukul 6pm, SA masak maggi..ya allah...heavenya rasa...walau tekak bengkak, masuk maggi terus rasa nyamannya...sebungkus SA makan sorang...malam tu plak anak- anak buah balik nak tido kat rumah kan...hujan lebat pulak tu...normally DB box tingkat atas kalau hujan akan problem..pukul 3am SA turun tingkat bawah join diorang tido...letrik xde, ikutkan sejuk...tapi SA jenis penakut kan...sanggup turun bawah and tido kat sofa..diorang bergelimpang tido depan tv...padahal SA tengah demam tu...ikutkan x nak la tido deka ngan diorang kan..tapi x boleh buat apa...tido je...

Sabtu masih hujan lebat tak berhenti..update tentang banjir area Klang dan Shah Alam memang sentiasa SA ikuti...ramai kawan- kawan dan saudara mara yang terlibat.Tapi apakan daya kami nak membantu tak mampu dan takde kemudahan. Hanya mampu berdoa aje...sedangkan area Seremban dan Jalan Jelebu pun mengalami banjir dan tanah runtuh.Cuma kawasan rumah SA tak terjejas la...terjejas pun  elektrik dan line internet aje.

Semalam SA dah sihat sepenuhnya. Dah mampu masak macam biasa...nasib Sabtu tu adik SA si Lissa ada kat rumah dan tolong masak...Pagi sarapan dia buat nasi lemak dan tengahari ada la lauk pauk lain..SA x larat nak amik gambar...cuma SA amik gambar SA masak semalam la..sebabtu x meriah SA nyer blog 3 hari ni...tak sihat kan...



Ikan talapia goreng biasa je...abaikan bahagian perut tu dah kena cilok by Pak Zain...x sempat nak amik gambar...dah nampak cacat ikan tu..


Pucuk paku masak lemak cili padi...


Sup ketam untuk orang demam...tapi x sedap sebab ketam kurang fresh...


Ni gambar ikan masin goreng tau..x tau la kenapa gambar ni jadi macam ni..hahahaha....

 

Hari ni SA masuk kerja macam biasa...ramai yang tak kerja sebab terlibat dan terjejas dengan banjir...kat office hari ni memang sunyi, tak macam selalu...Semoga semua mangsa- mangsa banjir tabah hadapi dugaan...Bukan senang nak mulakan semula dari bawah. Diharapkan Kerajaan Malaysia mempercepatkan bantuan untuk semua yang terlibat.

11 comments:

  1. alhamdulillah SA dh sihat..bila sakit, mmg mkn pn tk lalu..sdap talapia goreng tu

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..dah lama xmakan pucuk paku masak lemak

    ReplyDelete
  3. Blog ammi pun sama... Sendu sampai ke harini. Malassss sungguh nak hapdet

    ReplyDelete
  4. lama tak masuk pucuk paku, kat sini paku pakis, bukan pucuk lagi dah

    ReplyDelete
  5. Kalau ikan tilapia goreng macam tu
    wak pun minat part perut dia

    ReplyDelete
  6. pergh sekali dia dah baik demam, kemain makan sedap aje dia ye hahahah

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah kak SA dah sihat. Blog saya pun sendu. Tak berupdate dah berhari-hari

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..akak dah sihat..syok tgk akak masak..:)

    ReplyDelete
  9. ikan masin tu pun demam agaknya...hahahhahaha!! sama la kita kak, saya pun demam berapa hari ni sebab tonsil bengkak...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...Semoga SA sihat selalu.
    Perut ikan sedap ooo..berlemak.Tu Pak Zain suka agaknya..Teringat sup perut ikan Cikgu Amie kat Sabah sana

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah