Friday, December 3, 2021

Lunch Di "Papakaya" Lagi....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Korang kerja ke tu? hehhe...SA cuti...KL cuti kan sempena kemenangan KLCity merebut Piala Malaysia baru- baru ni, well semalam MC, hari ni PH...best betul rehat...x bestnya sebab x kemana-mana sebab Dania trial exam kan...Asyik citer bab makanan jer la blog SA ni kan...sebenarnya ini citer Rabu lepas...SA x bawak bekal so ajak la kawan makan kat Paparich a.k.a Papakaya...hehehe....asal tanya je wey...nak makan mana hari ni? jom papakaya....mulanya SA ingat ada kedai baru ke kat NuSentral tu...rupanya Paparich...boleh la lagipun orang nak blanje kan...so kami pergi la makan kat situ...siyes tak ramai orang pun kat situ...so selesa la makan sebab order cepat jer sampai..

Pilihan kali ni semua berasaskan ayam yang di steam...kawan SA makan nasi Ayam Hainan dan SA makan Dry Kway Teow with steamed chicken katanya...sedap ke? alhamdulillah licin SA makan...hehehe...orang blanje kena la makan bagi habis...nanti kalau x habis next time x blanje lagi...seebnarnya SA tengah lapar masa tu sebab pagi sarapan sandwich ngan pau kacang je kan...itu yang habis tu....hehehe...



Hainan Chicken Rice


Hot Lemon for my friend


Mine Hot Barley


Dry Kway Teow with Steamed Chicken


Steamed chicken dengan cili potong...xde cili potong tu rasa sedikit hambar....

 Alhamdulillah...

Rezeki orang belanja...terima kasih banyak- banyak...semoga murah rezeki..kawan SA tu cakap allah x yah mention la..eh...ornag belanja mesti la kita doakan yang baik- baik kan...insyaallah nanti bila- bila ada rezeki SA plak belanja dia makan....

Itu la cerita SA tentang Papakaya....dulu dengan nak tutup dah...tengok- tengok ada jer lagi...tapi elok jugak la depa masih ada kat NuSentral...bukan apa...kedai makan limited...sesak- sesak xde idea bleh gak lepak makan situ....makanan pun semua sedap- sedap....ada a few menu yang SAa x try lagi...nanti nak try laa.....hehehe...bukan apa..kalau tutup nanti...xde la ralat sangat sebab semua menu dah cuba...kan?

10 comments:

  1. Aha kedai ni kt area umah dh tutup dah... Rezeki SA org belanja.. Alhamdulilah..

    ReplyDelete
  2. Lama tak perkena hot bali, tak terfikir pula nak buat kat rumah, biasa order je, Alhamdulillah rezeki orang belanja, moga dimurahkan rezeki buat pemberi dan penerima Aameen.

    ReplyDelete
  3. Sedapnya! Selamat bercuti ya SA

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap plak tengok air bali tu..
    Papakaya ye.. leh la lps ni guna ayat tu..hehe

    ReplyDelete
  5. Papakaya....mamapunkayajuga...hihihi

    Nampak sedap semua sebab tengok tengah lapar ni..hihihi

    Alhamdulillah...kita pakat cuti..rezeki bola

    ReplyDelete
  6. Kesukaan betul makanan macamni.

    ReplyDelete
  7. Lama tak makan Papakaya. Paparich ni tak standard kan rasa dia. Lain outlet lain rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua franchise rasanya gitu kot..ada tempat sedap melampau. Ada tempat alahai...

      Delete
  8. Nampak menyelerakan Dry Kway Teow with Steamed Chicken tu. Tak pernah makan kuetiau style macam tu. Memang hambar kalau tak ada cili sebab ayam steam kosong macam tu kan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah