Tuesday, December 28, 2021

Lauk Sambal Sardin Je For Lunch...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Makan apa tadi? hari ni SA bawak bekal paling simple...sesenduk nasi dan sambal sardin..hanya sambal sardin aje...mulanya ingat nak buat la telur dadar ke apa...alaaa...macam dah selalu plak makan telur kan...telur rebus la..telur mata la...semua telur...so kena avoid telur sementara waktu...

SA dah habis tengok siri The Bad Boys, okey la citer dia ganas skit banyak action pukul- pukul.

Then masa lunch tadi sempat la SA tengok citer lain...citer Korea jugak...The Silent Sea...best citer dia mengisahkan sekumpulan ahli biologist naik ke angkasa untuk penyelidikan...then kapal diorang mengalami masalah 20 minit sebelum sampai ke station penyelidikan negara mereka...eh...bagi SA tengok sampai habis dulu eh...nanti SA review....

Sambil makan...sambil tengok movie....best....



Kalau ada telur dadar best..gandingan mantap tu..hahaha....heppp....2 minggu x leh amik telur


Secawan air panas menggelegak...dan movie di netflix


Leka...


Sambil- sambil minum air kosong...

Cukup masa...cukup ketika...korang rasa SA mampu bertahan ke?

Blom pukul 3 lagi mata SA dah berat...aduhai...tolongggg....sampai entry ni SA type...SA tetap mengantuk giler....x tau dah nak buat apa...basuh muka dah...semua dah...nasib tak berapa banyak kerja.... 


11 comments:

  1. Mantap betul sambal sardin tu. Tadi tapau lunch, nampak sambal sardin, punyalah teringin tapi boleh pulak ambil asam pedas, hihi.

    ReplyDelete
  2. ala tgk pelakon silent sea tu cam x menarik nak tgk hehehe.... tp klu jalan citer dia best,ok la nnt bakal layan jgk la :D

    ReplyDelete
  3. Kita da tengok sampai habis The Silent Sea tuu..marathon terus hari dia release..kul 2 pagi gak tido 🤣 best dan lain dari cerita korea yang biasa..idea pun menarik..

    ReplyDelete
  4. Sedapnya sambal sardin. Memang bertambah ni.

    Sebab kat rumah ni budak budak tak makan pedas, selalunya tumis sardin gitu je. Sedap jugak. Punca nasi bertambah hehe

    ReplyDelete
  5. yang penting ada alas perut
    jangan biarkan perut berkeroncong

    ReplyDelete
  6. betul tu yang penting isi perut, sedap tu sambal sardin, menyelerakan..

    ReplyDelete
  7. sambal sardin favourite saya kak

    ReplyDelete
  8. saya pun suka lauk sardin digandingkan dengan telur dadar.

    ReplyDelete
  9. sambal sardin pun sedap..klu kt rumah mmg bertambah makan..:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah