Wednesday, December 8, 2021

Hampir Terjebak Di Harvey Norman NuSentral

Assalamualaikum...

Hi korang....

Semalam kan...time rehat SA dan kawan-kawan duk ronda-ronda pi Harvey Norman ..pasalnya nak cari hadiah untuk kawan opis yang nak resign..last day dia Jumaat ni...sedihnya lepas sorang...sorang berhenti...masuk jer HN semalam kan....aduhai...mula la perangai mak- mak tu muncul...ajer giler la semua barang murah kot...out of expected..mulanya nak beli air fryer tapi kawan tu dah ada dah air fryer..SA mulanya nak buat surprise tapi tak sedap hati takut semua yang kami suggest nak beli semua dia dah ada...

Ternyata betul sangkaan kami...memang dia dah air fryer, toaster apa segala la...lepas tu tanya dia dia nak apa..if within our budget boleh la beli...so dia requested nak iron steamer...mulanya macam over the budget. Kami dah nak bayar dah toaster yang cantik tu...tetiba kawan SA jerit dari jauh...Kak Rizz.....dah jumpa!!cancel beli toaster...beli je iron steamer tu....

SA ada amik gambar..untuk korang...mana tau korang ada terbekenan plak barangan kat HN ni...hahahaha....saje je nak jadi fire stone suruh korang beli...



Santek kannnn.......korang tengok harga kettle ni...


Kaler ni pun cantik


ni pun cantik kaler dia


ni cantik...


Yang ni kitorang nak beli untuk budak tu...comel kan....


Mixer ni cantik..ikut hati nak sambar 1 sebab SA xde mixer


Yang ni pun kan...ya allah...SA tengok gambar ni balik terus terbayang- bayang ha...korang bayangkan masa SA kat sana semalam


im in love with this colour..


last-last semalam sebelum jumpa Iron steamer dh amik yang ni dah....dah nak bayar dah...hehehe

 

So SA dah beli iron steamer...besar dan berat plak kotaknyaa....aduhai...last- last bawak balik opis invoice je...bagi kat budak tu...suruh dia pi amik sendiri and bawak kereta...hehehe...bijak x? memang xde makna la nak angkut kotak besar...ngan kasut tumit..ngan nak jalan terkedek- kedek...walau opis tak la jauh mana ngan NuSentral kan...berpeluh ketiak oiii kalau buat macam tu semalam...haha...tapi siyes la nak citer kat korang...time- time ni korang masuk HN...memang akan terjebak kalau tak kuat semangat..nasib la SA kuat semangat semalam walau ada jer kad kredit di tangan...puas tahan rasukan saka HN...tapi walau berjaya melawan hasutan tetap la terbayang- bayang di mata semua barang- barang di atas...aduhaiiii......help!!!nak wat cane ni?

15 comments:

  1. hahahaha.... bahaya ni kalau sejenis yg x bole tahan nafsu :D

    ReplyDelete
  2. ye Ahad minggu sebelumnya ammi pun ke HN yg kat IOI Putrajaya. Sesak nafas tengok benda2 cantik ni. Memang banyak sale dia tapi ammi tak jadi pun beli sbb stok barang besar dia tengah December baru ada..lamanya nak menunggu

    ReplyDelete
  3. Biasanya kalau terbayang-bayang tu kena beli hahaha...
    Lawa-lawa design/color barang letrik sekarang ye.

    ReplyDelete
  4. Ralit nengok semua yang lawo2...

    ReplyDelete
  5. Cantik-cantiknya warna dan corak dia...Kalau dah perempuan..semua yang dipandang nampak cantikšŸ¤£

    ReplyDelete
  6. harvey norman tu wak mampu tgk dari luar tingkap dia jee., huhuhu

    ReplyDelete
  7. bahaya jugak HN ni. orang perempuan nampak gajet dapur comel-comel macam tulah

    ReplyDelete
  8. semua pun cantik2 color nya. memang kena kuat iman ni

    ReplyDelete
  9. Semua nampak cantik. Saya tak pernah lagi ke HN.

    ReplyDelete
  10. comel la mixer and kettle tu cik amanda..klu tak kuat mau pegi HN IOI putrajaya ni...hehehehe..

    ReplyDelete
  11. Design dia cantik-cantik lah. Exclusive nampak

    ReplyDelete
  12. Kenapa cantik cantik ni. Kalau tak kuat menahan nafsu membeli mesti dah terbeli ni kan. Kettle dia comel nau.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah