Monday, April 25, 2022

Berbuka Puasa Di Tony Romas NuSentral

Assalamualaikum...

Hi korang...

Memandangkan kepenatan sangat- sangat berjalan hari Sabtu, Sabtu punya menu pun takde update sebab sampai rumah dha kul 10.30pm..tapi semalam punya menu ada...tu nanti SA update eh...

Memandangkan plan awal memang nak berbuka puasa kat KL...dah booked tempat kat Tony Romas sehari awal...sempat pre-order makanan jugak sebelum gerak ke KLCC....tepat pukul 6.30 petang kami dah ada dan dah check in Tony Romas...bestnya bila dapat duduk masa tu...melepaskan lelah berjalan kan...beza tau korang berjalan dalam keadaan berpuasa dengan berjalan masa tak puasa...penat dia lain macam..nasib sebab nak beli barang kan..kalau tak...SA selesa shopping online je...Dah tua ni lebih kepada perlukan keselesaan...haha...

Jom la tengok gambar yang sempat SA snap...



Kami yang pertama check in


Complimentary dates


Saje amik gambar ni...namapun blogger kan


Sign up for a member dapat 20%...lupa nak scan and sign up...


In house sauce diorang yang sedap..pilihan SA always smokeys


Selfie jap sekeping


candid dari Dania...muka penat..


One more candid


Complimentary bread dari TR...x makan pun sebab roti tu dah keras


Memang amik bottomless sebab bleh refill


Lamb ribs single RM59.90...ni lisa nak rasa...ambik la..janji rasa kan


All time fav SA fried Mushrooms


Dania plak x suka steak...minah ni lain skit la...puas cakap sedap apa segala so dia order Alfredo Pasta..nampak macam sikit kan...tapi mengenyangkan..mengah dia habiskan katanya sambil- sambil tolong habiskan fries 


Australian Sirloin Steak ni SA punya


Australian Sirloin Steak Lisa..


Selfie sebelum menjamu selera....SA masa ni teruja nak minum air je...the best part is xde air panas okeh..belasah je minum ais...tawakal la supaya tekak ok...


Total damage makan bertiga...


Sesekali keluar bertiga macam ni best kan...girls day out...lepas ni nak ajak Mommy Dida ngan Acu plak...ramai skit baru best...tak pernah rasanya kami keluar ramai- ramai macam ni..all gegirls kan...nanti nak plan la...makan kat Tony Romas ni sempena birthday Lisa. Dari hari tu nak banje dia makan steak...the real steak la yang dia nak...so alang- alang dah keluar ni...tunaikan la janji nak blanje makan steak. Oh ye Dania bukan x makan daging ye...entah kenapa masa kami travel berdua pi Melaka 2020 dulu makan kat TR , order untuk dia well done tapi dia dapat steak yang still ada juicy lagi...minah ni pelik skit..kalau nampak merah- merah dia tak nak makan de...orang makan steak biasanya amik medium atau medium well as long as takde la nampak well done dan lembut je. Erm dah pesen dia cenggitu...kalau masak daging ke apa dia mana makan kalau ada yang tetel...jenuh pilih daging je kat dia...sama jugak kalau sup gearbox..part tetel yang sedap tu dia x makan..SA akan potongkan bahagian daging sahaja...so Pak Zain kalau nak beli daging memang akan beli daging sahaja dan asingkan bahagian tetel atau berlemak...

Lepas kami selesai berbuka, terus balik sebab train pukul 8.30pm. Sampai rumah 10.30pm....lepak kejap...mandi apa segala...terus tido...hahaha...penat...

Jumpa lagi next entry....

12 comments:

  1. lama btul tk mkn kt tony romas

    ReplyDelete
  2. Tahun ni takde buka steak.. padahal tekak nak, maybe sebab dah banyak makan buffet lamb chop manjang...

    ReplyDelete
  3. lama x makan tony romas..dulu selalu gak ngan Net...

    ReplyDelete
  4. Lamanya tak makan TQ. Saya macam Dania, tak suka yang ada merah2, orang Melayu kekeke

    ReplyDelete
  5. Selalu makan steak memang pergi Menate je, nak masuk TR ni belum sampai hajat lagi

    ReplyDelete
  6. saya pun suka yg medium well atau well cooked.. was2 kalau ada merah2 hahaha

    ReplyDelete
  7. alahai lama tak pekena Lamb ribs tony romas

    ReplyDelete
  8. Sedapnya steak dan spaghetti tu.

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi makan kat Tony Romas. kena jugak try ni. saya suka steak

    ReplyDelete
  10. Senang dah book awal. Kalau shopping sakan, bila berbuka fikir nak minum air je lah. Saya macam Dania kot kak. Makan daging tak reti yang juicy tu. Kena masak elok dan tanpa tetel tu. Tu yang kurang makan daging tu. huhu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah