Sunday, April 3, 2022

Selamat Berbuka Puasa Hari Pertama...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Selamat berbuka semua...alhamdulillah selesai sudah ibadah puasa kita yang pertama hari ni...dugaan buat SA bila cuaca sangat panas, lepas tu nak kena kemas rumah tak settle lagi kenduri semalam...lepas ni kena amik catering aje la kan...at leas t takde sibuk nak mengemas rumah...

Macam mana puasa korang? SA harap semua berjalan lancar especially anak- anak kecil yang sedang belajar berpuasa kan.,panas betul hari ni...SA sampai pi gunting rambut...takde la pendek sangat tapi potong paras lengan je...asalkan boleh ikat...

Apa juadah puasa korang hari ni?jom tengok menu- menu kat rumah SA...kali ni adik SA yang no 4 masak...SA cuma buat peria goreng berlada je...


Air sirap ni nampak biasa je kan bila bukan puasa...tapi bila tengok time- time nak berbuka..ya allah...x tau nak kata apa....


Tauhu seumbat antara menu wajib kat rumah SA


Peria goreng berlada


Sayur bayam tumis


Sambal terung


Ayam goreng untuk Tiara dan Opick


Ayam goreng kicap


Kari ikan nyok- nyok


Lemang SA beli semalam


Jambu batu


Kuih tepung pelita

Alhamdulillah...seronok berbuka puasa ramai - ramai walau hanya ada adik no 4 dan adik bongsu je...yang lain semua dah balik rumah masing- masing...now tinggal la kami 4 beranak semula....bosan la nanti...sure sahur x best...

Oh ya...SA masih mengalami masalah xde selera makan...hari ni puasa SA x rasa lapar langsung...cuma tekak rasa kering sangat...berbuka tadi banyak minum air je nampaknya....makan tauhu sumbat 2 ketul..nasi 2-3 suap je....sabar je la....ntah kemana hilangnya selera makan SA....ntah bila la nak ok....

Tadi siang sblom berbuka SA timbang berat....mak aiii...dah hilang 3 kilo sejak x sihat hari tu...apa nak jadi ni....


10 comments:

  1. Selamat berbua puasa
    meriah menunya

    ReplyDelete
  2. Ramadan Mubarak SA!

    Meriah betul juadah berbukanya. Kita masak mee hailam ja haha

    ReplyDelete
  3. waahhhh banyaknya menu akak bestnya...

    ReplyDelete
  4. Meriah menu, nanti memang nak buat tauhu sumbat tu.. bulan pose memang tak miss .. selamat berpuasa SA..

    ReplyDelete
  5. meriahnya lauk akak.. selamat berbuka kak..

    ReplyDelete
  6. alahai sodap eh menu...peria belado tu nampak yummy.

    tak selera makan waktu sahur, makan kurma lebih sikit ye SA...manalah tau membantu

    ReplyDelete
  7. Perghhh meriah giler lauk pauk dia semlm heheh

    ReplyDelete
  8. Kuih tepung pelita! Bulan Ramadan, dia la paling popular hahaha..

    Moga selera makan akak kembali pulih..ameen

    ReplyDelete
  9. byk lauk kak oii.. nyesal tgk di tgh hari ni

    ReplyDelete
  10. sedapnyaa lemang dan jambu batu. aim thun ni pg raya nk ada juadah lemang

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah