Monday, April 25, 2022

Menu Berbuka Puasa Hari Ke 22

Assalamualaikum...

Hi korang...

Ya allah banyaknya nak kena update entry walau bukan la wajib kan..tapi sebenarnya SA nak delete semua gambar dalam hp ni..hehehe...so masukkan semua sekali dalam draft entry ikut apa yang nak update...pas tu bila free baru siapkan draft...

Seminggu tak masak..seminggu gak Pak Zain dan Mak Pah yang masak...ye la time kerja mana sempat nak masak...Sabtu petang tu Mak Pah call..masa tu kami kat KLCC...Mak Pah tanya pukul berapa nak balik...blurr jap kami..padahal dah bagi tau berbuka kat luar...lepas tu dia suruh balik cepat masak...hahahha....aduyaiii...kalau kat Seremban x pe la jugak..ni jauh kot masa tu dah pukul 4.30 petang plak tu...rupanya dia tak dengar kami cakap yang kami balik lepas buka puasa kat KL..nasib adik bongsu ngan adik no 4 balik...

Semalam SA masak semua masakan kecuali lauk petola tu...SA x pandai...so Mak Pah yang masak...seawal 4.30 petang SA dah masak dah...jom tengok gambar....



Maggi goreng untuk Dania...tapi SA makan ni jugak masa berbuka..x makan nasi pun...


Ikan siakap sweet Sour


Butter Prawn..egg floss tu x menjadi...x dapat macam yang kat kedai...


Paru Goreng Berlada


Sambal gesek


Sayur Petola masak lemak putih....

 
Selera nak makan macam- macam kan...tak habis bawak ke sahur..hehehe....meriah masa sahur tadi...rasanya sahur hari ni SA banyak makan...harap- harap SA dah dapat semula selera SA yang hilang akibat Tonsillitis hari tu....

Jumpa lagi next entry...

14 comments:

  1. Nampak sedap2 belaka
    selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  2. sweet sour tu nampak menarik nyaaaa!!
    tgh tgu MAMA uyum balik bawa sweet sour juga ni haha...

    ReplyDelete
  3. Tengok petola tu.. Terliur pulak.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..dap dap. ada plan gak nak wat maggi goreng, tapi x buat lagi..

    ReplyDelete
  5. Ada sambal tu confirm berselera

    ReplyDelete
  6. Suka dengan paru belado tuh!!

    ReplyDelete
  7. Maggi goreng pun sedapppp.. aaa.. masih pagi . dah tertengok yg sedap sedapppp

    ReplyDelete
  8. sedap2 betul lauk2 tu nampaknya kak..

    ReplyDelete
  9. sedapnya ikan siakap sweet sour tu.. tetiba terigin Maggi goreng plak

    ReplyDelete
  10. nampak sedap semuanya. lama tak makan butter prawn.

    ReplyDelete
  11. Meriah menunya. Egg floss tu kena curah tinggi lagi kot baru halus.

    ReplyDelete
  12. Semua sedap. Untung dapat merasa pelbagai juadah bulan puasa ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah