Friday, April 22, 2022

Mee Kari Menu Berbuka Puasa Hari KeSembilan Belas Air Tangan Mak Pah

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam kami berbuka puasa makan mee kari..mee kari Mak Pah memang jadi pilihan anak- anak dan saudara mara yang pernah merasa...Mee kari Mak Pah memang lengkap dengan kerang, tauhu lampung, kuah pekat...eh memang sedap la...kalau dulu zaman buat open house memang mee kari jadi pilihan dan habis cepat...

Takde lauk lain ke?

Pak Zain masak ikan keli masak lemak cili api...pas tu ada left over asam pedas...so itu kita bawak ke sahur la...Pak Zain x makan mee kari dulu...dia makan nasi...SA x amik plak gambar lauk dia masak..haha...ntah kenapa lupa...



Sayur savi, tauge, cili merah dan hijau dan telur rebus


Mee kuning dan bihun


Kuah mee kari...macam banyak betul bahan tu ha..kerang ayam, bebola ikan, tauhu lampung...


Mangkuk SA...1st round...pas tu bertambah 2 kali...

 Alhamdulillah...

Sedap selera masing- masing....siap bleh call adik no 4 amik mee kari....hari ni x tau la apa menu...esok SA keluar ke KL lagi ngan adik no 3...Eh Dania pun ada...nak jenjalan lagi...

Jumpa lagi next entry...

10 comments:

  1. dapnye... tgk mee kari teringin la plak..

    ReplyDelete
  2. Seumur hidup kita, baru sekali masak mee kari. Tengok mee kari Mak Pah, rasa teringin pulak. Meh la share resepi mee kari Mak Pah yang istimewa tu 😍

    ReplyDelete
  3. Wahh dapnya.. rs mcm dh lama tak makan mee curry..

    ReplyDelete
  4. memang mewah mi kari mak pah ni. tak kedekut isi. sedapnya

    ReplyDelete
  5. Mee kari.. Sedap tu.. Kalau PC tak mustahil boleh ulang tambah..

    ReplyDelete
  6. wow sedapnya .. lagi pula makan air tgn ibu sendiri

    ReplyDelete
  7. mee kari homemade gak sedap kan kak.. buatan mak pulak tu special

    ReplyDelete
  8. nt favret forever.. sedapnya mee kari

    ReplyDelete
  9. sedapnya mee kari. lama tak mkn..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah