Thursday, April 28, 2022

Menu Berbuka Puasa Hari Ke Dua Puluh Lima

Assalamualaikum...

Hi korang...

Yeay akhirnya ada entry untuk menu berbuka buka puasa hari ke 25 semalam...balik kerja semalam awal sikit dari biasa...pukul 6.40pm dah ada kat rumah....letak je bag apa semua...jenguk dapur dulu...anak dara tu baru lepas buat air dan buat sotong goreng tepung...Pak Zain buatkan mee goreng mamak...Mak Pah dah buat sambal ayam dna dah goreng tauge kasar...

Makin nak habis puasa ni makin tak tau nak masak apa...selera pun makin berkurang...eh..SA memang ada masalah selera...hehehe...

Jom la tengok apa yang ada semalam...


Mee goreng mamak


sayur tauge kasar goreng..


Sambal ayam


Sotong goreng tepung


Sambal sardin left over sahur 


Rezeki Mak Pah semalam dapat bubur lambuk kat KL Sentral

 

Tinggal beberpaa hari jer lagi kita berpuasa...oh ye...esok SA dah start cuti raya dah...banyak benda nak kena settlekan 2-3 hari ni...rumah x habis kemas lagi...nak cari alas meja baru...nak beli apa yang xde...Sabtu nanti dengan Dania ada berbuka puasa kat KL lagi...boleh la amik kesempatan shopping last..hahaha..

Nak cari kasut...nak cari kasut...nak cari kasut....harap- harap jumpa la kasut...handbag pakai yang ada je la..malas plak nak beli baru....eh....leh caya ke?

10 comments:

  1. Lama tak makan taugeh kasar tu. Sedap ada kekacang dia. Wahh ke KL lagi. Saya pun macam nak cari kasut tak jumpa jumpa lagi. Aduhaiii..ginilah shopping last minit.

    ReplyDelete
  2. wah cuti awal ye SA!!! Selamat menyiapkan pape yg patut :) mood nak mengemas belum datang lagi ni, arghhh rasa malas gila!!

    ReplyDelete
  3. tu la bila dh hujung2 ni dh malas juga nk masak hehe...hah bubur lambuk tu geng ebrnas masak smlm kt KTM

    ReplyDelete
  4. dah hujung2 ni..idea nak mask pun dah berkurangan..:)

    ReplyDelete
  5. wahh..bestnya..air tangan abah, mak & anak...Alhamdulillah...esok saya pun dah start cuti, nak balik kampung InshaaAllah..

    ReplyDelete
  6. Banyak juga menu berbuka Kak SA.

    ReplyDelete
  7. sama menu semalam..mee guyeng tu

    ReplyDelete
  8. Wawww, Alhamdulillah, sedapnya mee goreng mamak, semua sedap tu, mana satu nak makan dulu ni,

    ReplyDelete
  9. sedap nmpk mee goreng mamak pak zain..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah