Monday, April 4, 2022

Menu Berbuka Ramadhan Kedua

Assalamualaikum...

Hi korang....

Hari kedua puasa...hari ni SA langsung x rasa lapar cumanya tekak kering sampai rasa perit2...risau kalau tonsil bengkak lagi...kalau boleh x nak dh demam teruk macam hari tu...harap sangat la hari ni SA ada selera nak makan nasi...

Kisahnya hari ni SA amik half day sebabnya pergi IJN amik ubat Mak Pah...memandangkan IJN dah tukar timing untuk patient ambil ubat sebelah petang makanya SA terpaksa la amik half day..betul jangkaan SA akan lama sebab ramai orang...farmasi buka 2.00 petang sampai 4.00 petang sahaja dan SA selesai ambil ubat tadi pukul 3.30petang....

Jom la tengok lauk dan hidangan yang Pak Zain masak....SA sempat buat pucuk keledek goreng belacan aje td...



Ikan Siakap masak lemak cili api campur terung bulat...



Pucuk keledek goreng belacan


Kuew teow goreng campur kerang dan udang

Lepas tu SA suruh Dania ngan Pak Zain pi beli kuih kat Bazar Ramadhan...teringin nak makan karipap



Putu piring


Puding jagung kot ni


Karipap oksigen....sikittttt sangat intinya


Kuih cara manis

Itu je juadah untuk berbuka hari kedua puasa...syukur rezeki....SA ni dh rasa macam akan ABC je ni...hahahaha..adoi...baru je nak puasa kan...cuma risau tekak ni la perit..x cukup air kot...risau sebnarnya ni...esok pagi2 SA nak buat saliva test sebab kat opis petang td ada staff yg positive...esok level SA akan di sanitize....


16 comments:

  1. Selaamt berbuka hari kedua SA

    ReplyDelete
  2. Salam Ramadhan SA, selamat berbuka, sedap masak lemak tu.. Rasa tekak kering dari biasa elokla check, moga baik-baik ja semua inshaAllah.

    ReplyDelete
  3. Selamat berbuka puasa
    Ikan siakap tu mesti pedas berapi ek

    ReplyDelete
  4. Wahh, meriahhh gak tu... hehee.. Check ler kak.. saya dua hari before Ramadan sakit gila tekak... Lelaju mkn ubat semua... risau.. ni tinggal batuk dan selesema belom pulih sgt.. huhu

    ReplyDelete
  5. Eh nak buat jugak la nanti siakap masak lemak cili api tu..

    Moga akak baik2 aje ya, insya'Allah..

    ReplyDelete
  6. sedap dah tu SA, tapi tang karipap oksigen tu susah nak kata tergamak betul yang jual tu ye

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadan..
    Sedapnya tengok lauk2 tu..

    ReplyDelete
  8. hahah karipap oxygen
    napa letak gambar pucuk keledek tu?? kita rasa terliur

    ReplyDelete
  9. Pucuk keledek & cencalok SA memang menggoda la

    ReplyDelete
  10. Kita dok craving tengok siakap masak lemak cili api tu, tapi kat rumah ni, siakap wajib stim, hurmmm. Nanti nak masak jugaklah.. letak daun kunyit, sedapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat SK...sesekali tukar menu siakap..ye betul letak daun kunyit, sambal belacan dan celur bendi atau kangkung....perghhh..laju je nanti menyuap

      Delete
  11. Sedapnya, ada pelbagai jenis kuih.

    ReplyDelete
  12. sabo je la tgk menu buka akak haha

    ReplyDelete
  13. menu2 yg menarik. hehehe. kuih putu piring tu harraz pun suka

    ReplyDelete
  14. Karipap oksigen kalau sedap takpa. Layan. Kalau kureng, memang hauk lah. 😄

    ReplyDelete
  15. Sedap-sedap menu berbuka puasa SA sekeluarga. Pucuk keledek goreng belacan pun sodap!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah