Tuesday, April 19, 2022

Rasa Menyesal Shopping Di Jalan TAR


Assalamualaikum....

Hi korang ...

Ya allah....rasa Menyesal wey shopping kat Jln TAR...hahaha....punya ramai manusia..SA kalau dh ramai-ramai tu mula la panas..nasib jumpa baju Dania nak...kebaya warna hitam bersulam emas...cari size..acu kat badan...mula amik size L...bapak giler besar plak...terus tukar amik size M...acu jer kat badan dia and yakin dia muat...ye la kalau L dh besar giler ..peniaga tu pun cakap Dania pakai size M..L terlampau besar...mintak kurang sikit...eh ..sikit nau dapat kurangnya..sudahnya bayar jer la...dapat kurang RM20 pun jadi la...memang lepas PKP ni semua benda pun mahal...SA sebenarnya x berkenan baju tu...tapi dh Dania nak yang tu....malas nak cakap banyak...amik je...pas tu beli tudung kat Muaz kot...ke kedai sebelah dia..SA nak pi beli bra kat Sogo dan nak carikan Pak Zain kemeja...masuk Sogo aduhai...lagi ramai orang ...nangis oiii....sudahnya duduk jap atas lantai 2 beranak sambil tengok orang lalu lalang lalu sebelah kami...kena ekon jap...

Then merayap dalam Sogo tu..x tau apa yang dicari...jam dh kul 1.30petang...sudahnya keluar ikut connecting door ke LRT....kami naik LRT pi Masjid Jamek...saru stesen je...tapi sebab x kuasa nak tempuh orang ramai tu lagi....gigih gak la naik LRT...pi NuSentral plak...leka melayan Dania shopping macam balas dendam...then terlepas train...hahahaa....sudahnya naik next train kul 3.30 petang....legaaaa....letihnyaaa..ye la lama x shopping time bulan puasa kan...

Jom la tengok gambar...itu je sempat snap...pas tu malas dh...dh penat ..




















 

Kat NuSentral melayan dia kat Branded Outlet...lepas tu nak beli accessories plak kat Lovisa..SA ikutkan aje walau pinggang dan kaki dah sakit ni .x pernah penat mcm ni masa shopping....lepas merayau lebih kurang terus pi order 4Fingers plak untuk buka puasa...kang panaskan aje dlm oven...

Lepas tu balik...rasa menyesal wey pi Jalan TAR....siyes la just dapat beli baju Dania je sepasang...orang punya ramai...SA bab ramai ni risau...ye la Covid 19  masih ganas kan walau kes dah kurang ..terus paranoid...so xde la hasil shopping banyak2...semua untuk Dania je..xpe nanti sambung lagi shopping Sabtu ni ngan Mak Yang plak..itu nanti tgok la ingat nak pi Kenanga...we see how....tadi masuk Semua House...ya rabbi...kosong..ada kedai Habib Jewels dan kiosk jual barangan2 agama je..ada la kedai baju satu dua...laaa...apa dh jadi...dulu best betul kat Semua House tu ...

So misi hari ni  adalah gagal...sabar je la....

27 comments:

  1. Sepasang je SA? aAdooo penatnya berjalan bulan puasa... apatah la start hari ni sampai raya. Ramai OKB dah ni..

    ReplyDelete
  2. uishh Smeua House dah takde apa???? Biar betul... Lama nya tak gi situ..
    Dulu suka lunch kat food court dia.
    Pastu soping baju2 keje kat atas tu kan...

    Kita pun gi jln TAR tak jumpa yang berkenan..
    order je la online.. harap2 muat la nanti tu

    ReplyDelete
  3. Wow! Respek la orang gi cari baju raya kat Jalan TAR. saya last pergi zaman bujang... selalunya masa tu pergi dua hari atau malam raya. dapat offer boek. Sekarang dah duk Subang, paling dekat pun seksyen 7. Ramai jugak orang tapi okay lagi la sebab parking pun dalam tu jugak. Lepas tu, selalunya kebanyakan benda yang dicari ada. Kalau tak ada pun, kami ke PKNS Shah Alam. Meriah dan sejuk sikit shopping dalam aircond.

    ReplyDelete
  4. Sepasang je kat sana?? Alahaiii tapii kita rindu nak shoping kat situ.. rindu sogo jugak

    ReplyDelete
  5. Baru tengok akak share gambar orang ramai pun dah rasa sesak nafas. Kena berperingkat la kak. Kalau tak letih sangat

    ReplyDelete
  6. lama betul tak jejak jalan TAR dan Sogo, dah berusia ni kalau boleh nak dekat depan mata je.

    ReplyDelete
  7. Lama tak ukur jalan kat Jalan TAR hehe. Sy pergi bazar pun dah lencun dengan peluh kak, tak sanggup rasa nak masuk sana

    ReplyDelete
  8. aduh..tengok gambar sesak tu je terasa seksa, yelah kita puasa, dengan panasnya lagi. Tapi takpelah SA, setahun sekali jadi gini..hihi

    ReplyDelete
  9. Seumur hidup 2 kali je I dpt ke Jln TAR. Tapi best juga masa tu zmn blom pandemic kan. Till now masih simpan lagi baju kain sari yg I beli kat sana sbb cantik.. blink2.

    Lovisa. Kat Perth je I byk beli. Masa kat sana jarang singgah.

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak ke sana. Pernah pergi sekali je dulu. Lepas tu serik. Cukuplah sekali je.. hehe.

    ReplyDelete
  11. Wowww.. mestilah sesak gila kan.. Susah dah nak jaga SOP time ni.... Err.. saya beli on9 aje.. hahaha.. Alhamdulillahhh muat

    ReplyDelete
  12. Orang baru dapat KWSP tu kak, sampai malam raya akan sesak macam tu. Adoi nasib dah setel sebelum raya.

    ReplyDelete
  13. Baru plan he hee adoii cancel lah
    ciknur pegi kws pun smlm, pegi awal pg ok sikit menjelang tghari dahh berpusu pusu org ramaii. Dpt tangkap jubah suami dan sil je..pastu blik. Cam serabut ramai2 ni

    ReplyDelete
  14. jadi la tu kak at least ada hasil gak menyopping. tp mmg penat la jenjalan sana kan. comel beg dania

    ReplyDelete
  15. Rakyat malaysia raya sakan tahun ni..dah 2 tahn kan xberaya..hehe

    ReplyDelete
  16. Dulu org Selangor je shopping cuti Nuzul Quran, sebab KL kerja.
    Sekarang dua-dua cuti, memang ramailah umat area situ.
    PH dah bertahun tak jejak kaki Jalan Tar dan kawasan sewaktu dengannya tu :D

    ReplyDelete
  17. Baca posting SA pun dah rasa penatnya laaa keadaan masa tu.. kalau Sis memang tak laaa, lagi Laki aku hahahahah.. Sis satu pun takde lagi ni, duk mikir langsir rumah dari baju hahahaha

    ReplyDelete
  18. Ya, sebab tu Tarot tidak pergi shopping semasa bulan Ramadhan lebih2 lagi di Jalan TAR. Memang ramai amat manusia dia. Selalu sebelum puasa sudah settle shopping

    https://tarotthefool.blogspot.com/2022/04/buffet-ramadhan-2022-western-style.html

    ReplyDelete
  19. Mungkin sebab public holiday tu sesak tu..
    Semua house takde kedai lain ke..?
    Aini suka shopping baju dalam tu.. cantik2 juga..sedih la klau dorang tutup

    ReplyDelete
  20. ONLINE saje la....hihi
    yaya xde prepare pape pun.xdan nak p membeli bju ke..sbb thn lepas2 punya bju ado lgi..hehe =p

    ReplyDelete
  21. lama dah tak masuk semua house..dulu baju nikah pun tempah kat situ.
    nak gi jalan tar tapi takut..tapi dalam takut2 pun terkena gak covid kat ammi hmmmm

    ReplyDelete
  22. Fuhh..mencabar nak shopping dengan ramai orang dan cuaca panas. Hari cuti tu yang pakat ramai keluar shopping tu. Letih jalan macam ni..sabar je lah. Sebbaik dapat jugak apa yang nak dibeli.

    ReplyDelete
  23. jalan TAR time raya mmg sesak la...tp ikutkn best tp sejak2 pandemic ni bersesak2 susah juga kan...

    ReplyDelete
  24. saya kalau nak shopping di jalan TAR sanggup ambil cuti hari biasa dan pergi time tak boleh puasa. ada ke takde covid, memang tak tahan orang ramai. satu je ye beli. jangan menyesal kak, janji Dania hepi.

    ReplyDelete
  25. alah kak saya baca pun macam tak berbaloi berjalan time puasa tu.. letihnya la..

    ReplyDelete
  26. sesaknya jln tar. dgn cuaca panas lagi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah