Friday, September 9, 2022

Lunch Di Grobok Salai Sekali Lagi...

Dah lama x keluar berempat since Dania kerja, kebetulan Mama cuti dan Dania pun cuti sebab ada kelas memandu so Mama decided bawak diorang makan kat Grobok Salai..first time buat diorang but 3rd times for me...so far makanan of course sedap cuma terpaksa beratur sekejap x lama pun sebab orang ramai...biasa la cuti sekolah kan...x tau dari mana orang ramai-ramai ni..lucky dapat mintak tempat duduk yg x perlu turun kat area sungai..kesian kat mak nanti...so far both parent suka makan kat sini just diorang risau sedikit mahal, standard  je harganya cuma jarang makan kat luar so diorang rasa sedikit mahal..apapun makanan sedap cuma pedas giler la..all the salai2 one and makanan lain...siapa yang nak cuba masakan original NS...boleh la terjah kat sini.

👇👇👇👇👇

Grobok Salai

No.13, Batu 5 1/2,

Kampung Kundur Hulu,

71400 Pedas, Negeri Sembilan

Open 10.00am -5.00pm, closed on Monday


Jom tengok gambar....

Lama x keluar ngan anak dara tu...kelas memandu kul 4pm so kita bawak dia pi makan dulu...kul 11.30 dah gerak dan kul 12 dh sampai Grobok Salai..ikut highway je...dekat kan..




Merasa la beratur sebab orang ramai giler...SA lupa sekarang cuti sekolah kan...memang penuh kat sini..tapi sekejap je beraturnya...Q laju....


Harga makanan.. x sure la update ke x update..for me harga standard je


Selfie banyak2 ngan dia ni...susah nak jumpa kan


Pak Zain  dan Mak Pah..


No meja kami..memang mintak ngan petugas tu untuk dpt tempat area depan..sebab Mak Pah x kuat berjalan



Masa ni nak sampai dh kat area amik nasi..nasib la kan layan diri...





Masih ramai yang beratur kat situ



Makan..makan...Dania pilih lauk daging salai dan amik salad..fav dia la tu makan ulam salad


Ni pinggan Mak Pah...ada daging salai dan itik salai..tapi tu la..itik tu x usik so kita bungkus..


SA mesti la ada kan...


Daging salai..lembutt..juicy....sedap sangat...pun x abis tapi kami bungkus..mahal kan so rugi kalau x bungkus


SA up amik sotong bakar..ingat Dania nak kalau amik sotong...eh sekali SA sorang je makan..pun x abis sebab pedas nak mati...so kasi bungkus bawak balik...


Ni pinggan Pak Zain..dia peminat ikan sungai..so dia makan Ikan Jelawat salai...


Dia ajak SA share..memang x la nak share sebab SA x suka ikan banyak tulang ni...


Apa la yang di tenung tu Mak Pah..dia cakap next time boleh ajak adik beradik semua makan kat sini..sedap katanya...



Dah lama x tengok Dania kan? Nah SA belanja senyuman manis dia..hahaha...


Selfie ngan mama plak...


Sebelum balik paksa Baby Boy dan Baby Girl besar ni amik gambar kat depan ni..buat kenangan tanda dh sampai sini


One more pose


SA plak join


Dania pun join...Dania dah semakin membesar dan sedikit ehem....gemuk 😄😄



Puas hati makan kat sini...

Makan 4 orang..amik pun macam2 lauk...so total makan kami semalam RM132.30...for me standard la tu...masakan salai dan tempat makan pun jadi tumpuan kan...SA puas hati sebab dapat makan complete 4 orang..kalau x tu kang 3 orang je kan..

Next Dania kata nak berhenti kerja bulan 10 nanti..dia dh penat dan nak rehat plak...so dapat la SA spend time together ngan dia sebelum dia lanjutkan pelajaran...

Okey la korang..jumpa lagi next entry...malam nanti SA terjah rumah korang ye....


4 comments:

  1. sedapnya tengok semua especially sotongg *Drooling

    ReplyDelete
  2. Dalam banyak2 lauk tu, PH tertarik dgn pinggan Pak Zain. Lamanya tak makan ikan jelawat ke lampam ke... Dah takde geng (arwah Mak suka) :(
    Sweetnya Dania, makin cantik ye now.

    ReplyDelete
  3. uiii....meleleh air lio...Saya pilih makan dengan Mak Pah lah..nak paw itik salai dia .🤣
    masyaa Allah manis senyuman anak dara SA

    ReplyDelete
  4. seronok makan satu famili. saya suka gak masak lemak salai cuma tak tahan kalau pedas sangat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah