Sunday, September 11, 2022

Sarapan Pagi Di Warung Bam Bam Rasah

Assalamualaikum

Semalam SA bawak Pak Zain dan Mak Pah ke port sarapan baru..first rime kami makan kat Warung Bam Bam ni...

Selama ni dengar dan baca je kehebatan Warung Bam Bam ni, my sister cakap kat sini makan best and dia suka makan mee kari special..nasi lemak ayam goreng best...eh macam2 la best...so lepas bawak mak pi hospital tadi terus ajak makan kat sini..kena gigih skit la beratur sebab ramai tapi x lama pun beratur ..mula tadi macam x nak teruskan sebab fikir Mak ngan Abah penat nanti..eh..eh...dua2 cakap dah sampai kan..jom je la makan sini....

See tgok semangat Mak Abah..diorang suka nak sarapan kat luar...bukan apa knowing me yang x suka nak beratur lama and malas panas2...sekali tgok alahai kejap je rupanya..x sampai pun 10 minit...so....jom la try ...

I'll give ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10

Sedap!!!! Especially mee kari dan kuih muih traditional tu...now dh tau tempat makan best...kita lock!!!! SA dan Pak Zain mengerjakan mee kari Mak Pah...memag sedap...SA bungkus gak kuih2 idaman SA..nanti korang tengok kat bawah tu...

Jom tengok gambar....


Warung Bam Bam..since 2016...2022 baru SA tau..hahaha...


Ramai kan...tapi kejap je menunggu nya...


Baru perasan kami 3 beranak pakai baju sama kaler..haha...


Pakcik ni x reti duduk diam...merayapppp aje...


Kawasan parking pun penuh uolls ...nampak 


Nampaknya warung ni mmg pilihan foodpanda dan Grab...


Mula2 twngok ramai menunggu dan beratur..SA dah nak ajak balik dh..or pi kedai lain sekali Mak Pah cakap dh sampai kan ..tunggu je la kejap... 😂


Gigih tau Mak Pah..Pak Zain teman...SA plak berdiri malas nak duduk..


Well managed...teratur aje pekerja2 handle customer dine in


Tak lama SA dh dapat tempat dh..dia bagi duduk ikut berapa jumlah mwja kosong..kebetulan meja untuk 3 orang dh ada..yerus SA dapat...duduk je terus order



Menunggu Mak pah order ..


Selfie seketul..ngan muka x pakai mekap ..


Bagus disediakan tandas dan tempat basuh tangan 


Ramai kan?


Kuih- kuih Tradisional yang ada..banyak dh abis...syukur SA dapat kuih merah tu..sagu mata ikan dan kasui sedap...up kuih nona manis dan kuih lopes


Kuih sagu mata ikan


Kuih kasui..sedap giler




Kuih lopes


Kuih nona manis


Amboi Mak Pah pekena Teh Tarik...jangan minum abis...suku je


Minuman kami...nescafe tarik dan teh tarik...air SA manis giler boleh potong kaki..


SA ngan Pak Zain pili nasi lemak ayam goreng bahagian peha


Mee kari special Mak Pah..sedap betul...


Snap sekali lagi...


Dh..jom makan...Pak Zain puas hati makan sedap


Mak Pah un suka...tp kena makan berpada..sebab mee.kari tu pun kuah dia dikira air jugak..


Nasi lemak SA...ayam goreng bahagian peha juga


Dh kenyang jom.balik...hehehe...SA terus ke kaunter bayaran

 

Makan best...harga berpatutan..kuih2 sedap....nikmat apa lagi yang nak didustakan..rezeki kami 3 beranak...punya la x tau nak makan kat mana selama ni...rupanya ada je tempat makan best cuma kena gigih la menunggu...nasib x lama mana pun...banyak je tempat makan best yang SA x tau kat Seremban ni...selain mamak kat Gateaway tu..Warung Bam Bam ni adalah tempat ke 3 yang SA boleh recommend...kena banyak explore lagi ni...ye la..baru 2 tahun SA balik sini semula kan...sebelum ni habiskan masa kat KL je...

Next nak cari lagi nanti..maybe area Bahau plak...sebab ad je yang share temat makan best area Bahau...

Korang kalau nak cuba ssrapan pagi di Warung Bam Bam..boleh waze aje...warung ni memang jadi tumpuan, dibuka pagi sampai pukul 12 tebgahari sahaja....

6 comments:

  1. sedap2 nampak kuih muih dia..lama xmkn kuih lopes..:)

    ReplyDelete
  2. Bagus la management ..Siap sediakan kerusi dan penerangan jelas.
    Takda la dah sampai tercangak-cangak nak rebut kerusi meja.Terliur pula nampak kuih sagu tu.Macam nak buat la...🤭

    ReplyDelete
  3. pernah gak makan 2-3 kali kat sini..sebelum PKP dulu. memang sedap, banyak pilihan & teratur sgt....panjang que tu sampai ke luar yer

    ReplyDelete
  4. Nampak teratur je cara kedai tu uruskan pelanggan yang ramai.

    ReplyDelete
  5. Wah, ramainya yang datang makan. kuih-kuih pun sedap. Mesti ada peminat setia sarapan kat situ

    ReplyDelete
  6. seronok sangat tengok akak makan dengan mak pah dan pak zain. saya puas ikut arwah mak abah dulu ke mana saja.. amik gambar banyak2, tapi tak gamak pulak nak tengok gambar kenangan skrg ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah