Tuesday, September 13, 2022

Donut Gebu By Lissa My Sister

Assalamualaikum..

Ya allah hari ni SA sangat-sangat busy...x sempat nak bersosial, x sempat nak update blog...kehulu kehilir SA hari ni...SA  up entry ni type dalam komuter..hahaha...novel x bawak so xde la baca novel...

Ahad hari tu Lissa buat donut atas permintaan Mak Pah..dari Sabtu dia dh menyebut..Lissa free hari Ahad je..sebab tu ramai kat rumah Ahad lepas...kelakarnya SA confiden mauripan ada sebungkus kat rumah..so Lissa pi la bancuh donut tu..sekali mauripan tu dh x aktif..dh rosak...jam dh kul 3.30 petang dh ni...Pak Zain dh tido plak masa tu..dh tergendala..kejutkan Pak Zain mintak pi kedai..eem korang tau la Pak Zain kan..pi kedai xde maunya beli 1 barang..confirm beli banyak barang dan amik masa...sudahnya pukul 4.30 petang baru bancuh..SA bab buat donut ni x yah la tanya...gerenti x reti punya..SA bab kuih memang failed. Lissa sorang je yang terror bab kuih muih ni....




 

Itu la kejadian donutnya...sekilo tepung Lissa buat...tetap x cukup..SA tengok macam dh banyak dh...hahaha..x cukup plak...Lissa macam pelik sebab x ramai mana pun kat rumah..rupanya ada yg makan 5 biji...Mak Pah sendiri makan 3 biji...blom yg lain2 lagi...gelak besar SA...terus cakap next time kita buat la lagi..buat 2 kg tepung...x tau plak ramai peminat donut...SA korang jangan tanya la berapa SA makan..πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Nampaknya macam xde entry lain dari SA esok ni...balik ni nanti SA cari ye idea...esok lagi banyak meeting ..boss dah masuk meeting nanti baru SA karang entry baru ye..

Jumpa lagi next entry 


11 comments:

  1. donut makan panas2 mmg layan...

    ReplyDelete
  2. iush...gebus gebas donutnya...
    Sekilo banyak tu...
    Pasti sedap sesangat tu sampai sekilo tak cukup..
    Kita tunggu next time ..2kg tepungπŸ‘

    ReplyDelete
  3. Ada teka-teki SA
    Kenapa kuih donat ada lubang kat tengah2

    ReplyDelete
  4. hahaha...kalau ramai ramai kat kampung, sekilo tepung memang tak cukup. itu untuk saya dan anak anak je

    ReplyDelete
  5. wah..sama menu ..gebu gebu betul.. yum yum...

    ReplyDelete
  6. Mesti sedap donut air tangan adik Kak SA ni sebab tu tak cukup. Kena buat banyak lagi lepas ni.

    ReplyDelete
  7. Amboih gebunya. sedap laaa ni. Ada yang makan berulang kali

    ReplyDelete
  8. Kalau makan donut yg baru lepas masak memang laju je makan..Tau2 dah habis hehe

    ReplyDelete
  9. Sedap kalau dapat makan donut panas. Boleh makan sampai 3 ketul!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah