Wednesday, September 28, 2022

Main Masak Masak Di Pak John Steamboat & BBQ IOI Mall Putrajaya

Assalamualaikum...

Hi korang

Okey jom sambung citer lagi bonding mom and daughter Isnin hari tu..lepas merayau dalam IOI Mall tu kan...punya la besar mall, x dapat nak explore semua...mau kurus dibuatnya nanti...so mana yang terlarat kaki kami 2 beranak ni je..penat oiii...faktor umur ke apa..kalau faktor umur takkan Dania pun penat kan...

Mulanya nak makan kat Suki-ya...eh...anak dara tu pi check kat website apa benda Suki-ya tuh..sekali dia tengok daging premium yang dihiris nipis, cara makan kena pusing2 kat chopstick pas tu masukkan dalam sup...bukan grill...knowing anak dara SA ni makan sangat memilih dan pelik2 dia x layan de...jadinya dia x nak makan situ..Mama dia baru nak cuba..haih...sudahnya makan kat Pak John Steambot Buffet...bayar harga premium satu kepala RM65 rasanya...dapat premium set termasuk ice cream dan bleh amik gak steambot yang sedia ada...okey la..perut pun dah lapar...bersapau kami berdua kat situ main masak- masak bbq berdua..2 jam makan kat situ je...bayar mahal kan..makan je la...hahaha...



Kali ke 3 makan kat cawangan IOI Mall ni...first dulu event blogger SA bawak Dania sekali , pas tu SA ngan ex bopren and ni repeat lagi ngan Dania










Geram tengok dia sangkut facemask macam tu..nak amik gambar x cantik kan...



Set premium dapat beef slice 2, lamb slice 2, duck meat dan Abalone


Antara sauce yang ada










Duck slice..x abis pun bagi kat meja sebelah...







Ntah bila masa dia candid gambar SA pun x tau..terus dia whatsaap je...sabar jer la...buruk nau muka mama ko tengah makan kakak oiii....

Jenuh uii makan...rasa macam banyak giler makan...grill..makan...asal grill je terus makan..Dania makan Nasi Goreng gak...SA makan lauk2 tu je..x nak makan nasi kang cepat kenyang...jenuh nak menghabiskan...

Lepas tu kami pi mana?

Macam biasa la dia nak paw mama dia lagi...kali ni kena kat Cotton On..dia suka kasut sneakers simple- simple kat Cotton On tu...pas tu dapat plak membership percuma..eh..mama pun terjebak sekali...kan dah cakap mama dia cepat terjebak...takde la murah mana pun kasut tu..RM75 rasanya..ke RM79...

Kita share next entry erk...SA busy skit..laju- laju update ni...



 


10 comments:

  1. Eh, tersama pulak kita main masak-masak :p tapi lain tempat lain hari hihi...

    ReplyDelete
  2. Oh, Pak John Steamboat ni lain la ngan Johnny Steamboat ek. Mula kita ingat Johnny's saja SA sebut Pak John, hahaha. Kalau kita pun ghisau la nak pusing2 daging kat chopstick, haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun mulanya ingatkan Johny's..
      Rupanya lainšŸ¤­

      Delete
  3. dulu slalu pegi yg kat The Curve tu..masa tu harga sekepala baru dalam 40++ sekarang harga mencanak2 naik...tapi sekali2 nak reward anak-anak best juga. Besday Kyra last year bawak dia makan sini gak.

    ReplyDelete
  4. memacamnya ada kak, banyak gitu makan berdua je memang kekenyangan lah jawabnya heheeh... dah lama tak main masak2 gini lah kak

    ReplyDelete
  5. Sedapnya, macam premium je daging tu. berbaloi dgn harga macam ni ehhehe

    ReplyDelete
  6. jarang juga ambik nasi kalau gi steamboat..sbb nk makan banyak lauk...hehe...

    ReplyDelete
  7. Bila masak-masak kat steamboat, semua auto jadi chef. tu yang best. heee

    ReplyDelete
  8. dapnye..lama x makan gril2 n steamboat mcm ni. eh eh..mcm nak wat je la weekend ni.
    sama ngan kak SA, kalu makan ni memang x makan nasi sbb nanti cepat kenyang

    ReplyDelete
  9. eh! mall ni sepelaung jer dengan ofis kita...cantik Dania...mama Dania pun cantik juga..larikkk..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah