Saturday, September 3, 2022

Waroeng Penyet Lagi ...

Assalamualaikum..

Hi uolls...

Semalam Jumaat lunch kan lama...macam biasa la bila x bawak bekal confirm SA keluar makan ngan member SA tu si Ela...jenjalan jap kat NuSentral cuci mata kan..nak shopping memang x la..sejak dah beli keta untuk Nia dan fikir Nia nak masuk kolej ni SA sangat berjimat cermat dalam berbelanja. Tak boleh nak simply shopping tanpa fikir keperluan dulu..

Kali ni kami pilih Waroeng penyet kat NuSentral. Kedai makan yang ekonomi untuk mereka yang economoney...hahaha..eh x la...mahal jugak makan sini...tapi xde la terlampau mahal...setakat RM20 satu kepala x abis pun...belas-belas je la harga dia...

Jom la tengok gambar..



Kami dapat tempat area belakang menghadap bangunan Q Sentral  dan Hotel St. Regis..


No meja kami lepas order makanan


Apesal nasi ni kaler kuning plak ni padahal in real kaler putih..lantak la kan


Bakso penyet pilihan Ela


SA pilih set ayam bakar


Sambal diorang..pedas nak mati...pijar mulut lepas makan..pedas tapi sedap


Air soda gembira


Kawan SA si Ela...



 Harus la ada SA kannnn...


Sedap....kenyang...pedas....memang puas hati makan....mentang2 dh ada selera makan semula kan..

Waroeng  Penyet ni antara restoran dalam NuSentral. Yang masih kekal while dah bersilih ganti restoran kat situ..lepas satu...satu....dengarnya x lama lagi nak bukak dah Sushi King...dari last year...masih gak blom buka...yg SA nampak Melur & Thymes pun masih ada kat situ tp SA x.pernah lagi makan kat situ....lepas ni nak pi plak la...bukan masa terdekat tapi tgok la...hujung bulan ke...kot2 ada yang nak belanja..bleh ajak pi situ....hihi...

8 comments:

  1. Alhamdulillah....
    awal rezeki Nia dah dapat Mr Brown yer..
    Ehem..ehem...nanti nak skodeng SA makan Sushi King hujung bulan ni🤭

    ReplyDelete
  2. Oo.. baru nak cuba tapi klu sambal pedas nak mati tak berani la :p

    ReplyDelete
  3. Menggoda juga gambar2 makanan tu semua SA!

    ReplyDelete
  4. tgk sambal tu otoomatik mulut saya pun pijar kak

    ReplyDelete
  5. Cantik ayam bakarnya tu. Terliur tengok.

    ReplyDelete
  6. fav waroenfg penyet...lama tk mkn

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah