Monday, September 5, 2022

Jalan- Jalan Shopping 3 Beranak

Assalamualaikum..

Hi korang...

Selamat kembali selepas cuti weekend..sihat ke korang? SA alhamdulillah sihat cuma badan penat skit la...berjalan bawak BF & GF tu kan...keluar dari pagi 3 beranak je...mulanya pi AEON Seremban 2. Beli barang skit untuk Pak Zain, Mak Pah SA dah belikan tudung baru ni...so turn Pak Zain plak...settle urusan SA terus SA nak cari seluar pakai kat rumah..seluar untuk basahan la...pas tu kat AEON sure la mahal kan..so SA ajak la Pak Zain dan Mak Pah pi Mydin Seremban 2. Lama tak pi situ...selalu pi Mydin Senawang je....

Jom korang tengok gambar...



Dah sampai


Masuk parking


Masa ni kul 10.30am, orang x berapa ramai lagi


Saje je Pak Zain mengusik Mak Pah...tolak wheelchair cenggitu...konon-konon Mak Pah berat

Sampai kat Mydin S2, terus pi shopping...macam- macam beli...masa tu la Pak Zain nak beli rempah2 lambak kat situ...SA lupa plak nak amik gambar...beli sayur- sayur dan barang- barang lain...lepas tu terus SA bawak diorang makan kat Pak Hailam Kopitiam.ada je banyak lagi kedai lain tapi more to fast food. Knowing Pak Zain dan Mak Pah mana suka fast food kan...nasib ada tempat makan...ada je medan selera kat luar Mydin tu tapi panas...takut diorang berdua ni tak selesa plak


Tak ramai orang...


Mak Pah ni selalu x nak amik gambar betul- betul...


Antara barangan yang di beli...terlindung kat tissue tu plak


Pak Zain menghilang...rupanya beli popcorn...aduyaiiii


Melayan popcorn panas- panas...


Selfie dari SA


Kami bertiga je ha...


Fresh orange, Teh o panas dan Lychee Fruit Iced Tea ke apa ntah...



Pak Hailam Chicken Rice


Ayam dia menarik


Fried Rice With Chicken Chop


Cantonese Beef Kuew Teow


Jom makannnn....

Lepas makan kami pun balik...tengok pemandangan langit tengahari semalam memang cantik...cuaca pun cantik x hujan semalam...knowing SA memang suka tengok awan kan...terus snap beberapa keping gambar...




 

Sampai rumah je...lepak- lepak..anak- anak buah balik...riuh rendah rumah dengan 3 anak dara tu..si Dida dan Sikembar. Petang baru Aydan sampai...lagi meriah...dalam pukul 6pm SA buat mee goreng kerang...memang saje buat minum petang lambat...supaya lama kenyangnya..so malam x yah makan...hahahaha...

Semalam SA dah berterus terang dengan Pak Zain dan Mak Pah tentang masa depan SA...alhamdulillah penerimaan keduanya positive...syukur alhamdulillah...lega rasa hati SA...tunggu berita selanjutnya ye...yang pasti berita ni pasti akan menggembirakan korang semua...

Doakan semuanya berjalan lancar untuk SA dan Dania ye....

10 comments:

  1. Sayang sungguh Pak Zain dekat Mak Pah ye. Moga bahagia hingga ke syurga.

    ReplyDelete
  2. woww so surprise ayat last tu tapi kita senyumm. moga dipermudahkan urusan SA, aminnnn

    ReplyDelete
  3. Nampak menarik pilihan makanan di restoran tu.

    ReplyDelete
  4. rindunya nak jalan jalan dengan mak

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Jalan-jalan dengan parents... Awan tu memang cantik. LeYa pun suka snap gambar awan yg cantik

    ReplyDelete
  6. Kita selalu sebak bila tengok Mak Pah dan Pak Zain dibawa berjalan SA. Terbayang satu masa nanti bila kita melalui usia emas dan Iman pulak bawa mak paknya jalan2. Semoga Iman ada kesabaran melayan mak pak dia macam SA ni haaa.

    ReplyDelete
  7. Amboiiii Pak Zain... suka nyakat Mak Pah eh.. memang gitula bila umur-umur mereka. Teringat kat arwah abah IR.

    ReplyDelete
  8. Seronok tengok Pak Zain dan Mak Pah..
    ğŸŽ¼seperti dua insan bercintaaaaağŸŽ¶..
    Wow..ayat akhir tu macam menarik dinantikan..
    Tak sabar nak tunggu berita selanjutnya..

    ReplyDelete
  9. so sweet tgk couple otai mcm ni..teringat kat cik abg kite, dulu dia selalu ckp nanti dah tua pun nak romantik...but now romantik la ngan anak2 je...
    wah..berita apa la tu? ayu doakan semuanya dipermudahkan...aamiin

    ReplyDelete
  10. Sabtu haritu balik Semban...mmg plan nak gi Mydin S2...tapi lepas gi jogging macam letih lak rasa..so ke Family Store jelah pagitu.. kalau tak boleh gak laga2 hidung

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah