Wednesday, September 7, 2022

Punca Pembawa Rezeki Ke?

Assalamualaikum...

Yeay..hari ni SA dah start cuti....amik cuti sampai Jumaat menghabiskan cuti tahun lepas...takde la agenda apa pun..just nak uruskan hal2 berkaitan bank dan sebagainya...peoagi dh tunggu kat pintu bank..ingat buka pukul 9am rupanya kul 9.30am..malas nak beratur lama sudahnya cancel urusan kat Maybank..terus ke ASB...lepas update semua details ASB yang x pernah berupdate lama since 2015, SA masukkan duit dan settle..lepas ni transfer je dari account ..x yah dh pi kaunter ..

Lepas tu SA ajak Pak Zain pi pasar besar...nak cari lauk apa yang best...sekali tak banyak pilihan...dh beli sotong skit, kambing skit dan lala unruk masak hari ni then SA ajak Pak Zain dan Mak Pah minum. Hujan dari awal pagi so cuaca suram je...sejuk mencucuk sampai ke tulang...mengundang kemalasan nak selfie ke apa ...siyes SA malas hari ni..

So hari ni SA nak citer sikit pasal gambar kat bawah ni...saje scroll FB ni ternampak ada yg update ...



 

Korang pernah experience?

SA selalu sangat...bukan la nak kata kita ni pembawa rezeki tapi memang selalu sangat terjadi.. especially kat restoran atau kedai-kedai makan...masa masuk je restoran/kedai makan memang xde orang...atau sorang dua je pelanggan...bila tiba time kita masuk...sekali berduyun-duyun orang masuk...sampai ada pernah sekali tu owner kedai ucap terima kasih masa nak bayar...katanya td xde orang..asbab adik satu family masuk terus ramai orang masuk x putus-putus...Ada orang kata punca pembawa rezeki...wallahualam...kalau betul bagus laaa ......

SA kadang senyum kadang jawab biasa je... alhamdulillah semoga dimurahkan rezeki...

Selalu la jadi macam ni...kadang kat pasar tani, kat gerai tepi jalan...bila cakap kat Pak Zain..dia pun perasan ramai akan masuk kedai bila kami masuk...syukur la murah rezeki semua kan....harap-harap berpanjangan la macam tu...kebaikkan untuk semua orang...

Cuti-cuti ni SA buat apa?

Tak buat apa la korang...nak kemas rumah...nak sort baju2 lama nak sedekah dan nak pi Nilai 3 nak cari langsir baru...😊😊😊

9 comments:

  1. Pertama kali dengar. Kalau betul alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. Selalu jugak terjadi tapi pernah terbaca tentang 'tak boleh percaya situasi tu kita pembawa rezeki' kerana terjadi syirik kecil, cepat2 kena tepis perasaan tu. Kena ingat, iblis dah berjanji akan menyesatkan manusia dengan apa cara sekalipun.

    ReplyDelete
  3. Pernah jadi 2-3x...ammi ni kengkadang malas nak beratur kat kedai yg panjang. Masuk jelah kedai yg sunyi sepi tu (kira cam gamble jelah kalau tak sedap sekali pun)... kejap tu tengok eh ramai pulak yg beratur..dan lauk dia sedap je.

    ReplyDelete
  4. selalu gak jadi... happy je bila jadi mcm tu & ckp.nasib cepat kalu x sure kena beratur..he he he..
    bestnya cuti...

    ReplyDelete
  5. Selalu jugak jadi gitu sebab saya memang suka masuk kedai tak ramai orang. Cuma tak pernah lagi owner kedai cakap terima kasih. Perasan sendiri jelah. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu juga jadi kat kita sbb tak suka kedai ramai orang, wpun orang kata kedai ramai orang makanan sedap...kita pergi kedai tak ramai....

      Delete
  6. saya selalu mcm tu kak, pergi situ sebab takde orang, tetiba tgk ramai aje lepas saya beli hihi

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...
    Semoga kita membawa aura +ve kat kedai yang dikunjungi..

    ReplyDelete
  8. pernah juga jadi pada diri sendiri...huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah