Tuesday, September 27, 2022

Segunung Baju Untuk Dilipat...

Assalamualaikum...

Hi korang....

Hari ni busy betul...ye la semalam kan cuti..SA nak update bonding ngan Dania semalam tapi tengah busy...so update simple- simple entry dulu la ye...Sabtu sampai Ahad hujan lebat...maha lebat...dah la letrik kat atas tu DB box dia problem..asal hujan je mesti trip..rasa nak wiring balik je..tapi tu la..asyik kena tipu je plak...jenuh dah asal hujan je mesti tingkat atas trip...terpaksa la SA ngan Dania tido kat bilik bawah...

Lepas tu kain baju memang banyak la..kat rumah tu ada baby besar yang suka tukar- tukar baju banyak kali...even pergi kebun pun pakai baju cantik...siapa? siapa lagi...Pak Zain la...hari- hari baju dia je yang banyak...

Syukur semalam panas terik kat Seremban...kering semua kain...bila dah kering jadi segunung la kan...dah la jenis x suka lipat kain...tapi takkan dibiarkan plak kan..dah tentu la kena lipat....



 
Duduk sebuah rumah 4 orang je...baju banyak betul...hehehe...

Nak hantar baju pi keringkan pun tak berbaloi sebab kat dobi layan diri tu ramai betul yang menunggu giliran..sudahnya bersabar aje la...kalau banyak baju usah la tambah basuh lagi..tapi kalau tak basuh lagi banyak plak kan...

19 comments:

  1. Kita sejak dah pakai dryer kat rumah, jarang dah ada masalah timbunan baju. Dryer tu macam jadik pemangkin semangat utk rajin melipat, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa best laaa ada dryer ...xde pening kalau musim hujan nak basuh baju ..keringkan aje...

      Delete
  2. alamak..bab baju ni memang tak leh blah. memang kurang skt kerajinan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa kan..sblom ni duk bujang gantungkan aje...

      Delete
  3. Replies
    1. Sama la kita..tp terpaksa pas tu x berseni..asal lipat aje

      Delete
  4. seminggu klw sabtu tu kumpul bakul baju yang nak dilipat (sebab tk sempat lpat weekday) 5-6 bakul .huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul....malam td la penyudahnya...settle dh..hari ni x tau ada lagi ke x kain..

      Delete
  5. lipat baju ni mesti kena sekali dengan tengok TV. kalau buat dia sahaja memang lemau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..sambil tgok tv pas tu lambat siap..mata leka tengok tv kan....

      Delete
  6. Sedikit trauma bila SA sebut pasal wiring tu :( if you have the chance then buatlah secepat mungkin.
    Lipat baju sambil tengok tv best ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh panggil TNB dan wireman dh PH...xde masalah kata depa ..tp tetap la bila hujan lebat mesti tingkat atas trip..

      Delete
  7. baju kat rumah pun dah bergunung-ganang, nak lipat tapi malassssss

    ReplyDelete
  8. Antara kerja yang ramai orang menolak ialah lipat baju...šŸ¤£
    Saya banyak guna hanger saja sebab saya salah sorang yang malas nak lipat..
    Lepas jemur terus angkat dengan hanger & masuk lemarišŸ¤­

    ReplyDelete
  9. Paling tak best bila banyak baju kena basuh tapi cuaca tak panas. Lama betul nak tunggu baju kering.

    ReplyDelete
  10. Alamak, VM tak suka lipat baju. rasa macam nak amik upah org lipat baju je hahahaha. bertimbun tak taw nak habaq

    ReplyDelete
  11. samalah ammi pun ber4...tapi yg paling kecik tu ya ampun....suka suki dia je tukar baju. masuk toilet kaki seluar kena air sikit dia tukar, basuh cawan baju kena air dia tukar. Heyyyyyy

    ReplyDelete
  12. Sila order mesin lipat baju. hehee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah