Monday, February 7, 2011

Jeram Inderaloka Kg Jumbang

Gembira rasa di hati...bila takde air ni...semua pakat mandi jeram..jeram dia bersih u olls...takde orang pun time kitorang terjah ni...jeram ni sebenarnya x dibuka untuk orang ramai...tapi boleh jer kalau nak terjah...kawasan sunyi sepi dikelilingi hutan rimba....sejuk...damai...tenang..sesuai bagi sang pencinta alam...kawasn jeram ni di pelihara yer u olls..xde la semak samun ke apa...pada pemancing pun memang sesuai...dulu jeram ni dibuka sebab ada chalet bagai..agaknya kurang mendapat sambutan..terus xde sambutan..pada Lisa la kan...elok kalau dimajukan cuma orang luar nak datang payah sikit..kena bawak kenderaan sendiri sebab xde public transport kat kg den yo...

Inderaloka Resorts Kg Jumbang..

see...pokok2 hutan....sejuk dingin jer time nih...

nampak x apa tu....

aik dia tegak lak....pacat yer...jumpa sekor ni jer la..

cantik kan..ni bahagian bawah jeram...

trek juga disediakan

batu2 besar tu sangat cantik..ambik gambar mmg best tau...

indah kan?

ni la jeram nya...x popular sebab x di promosikan...tapi air dia....sejukkkkk....

ada kawasan yang agak dalam yer...batu2 tu cantik...air bersih...
mmg sangat damai...
Along ckp kalau ajak blogger dtg sini sure best...tapi ada ke blogger nak masuk hutan?


10 comments:

  1. ade kot...kalau yg muda mudi...yg dah beranak pinak tambah2 yg kecik2 mcm agak susah sikit ler kot..hehehe kang takut mama2 jadi tarzan plak akekkee

    ReplyDelete
  2. nak..nak..saye nak.. bestnye lissa... suka shu tgk jeram tu...sejuk jer..xde pencemaran lgsg...

    mana tau nanti shu leh gi masa lissa bersalin...kan..kan...

    ReplyDelete
  3. just call me Bitt
    - eh yer ke..namo la jadi tarzan..jadi bini tarzan xper..gojes kan..

    ReplyDelete
  4. Shu
    - masa bersalin caner nak temankan shu..ish...dah tentu lisa dalam pantang...

    ReplyDelete
  5. awaklah blogger yg masuk hutan tu..hahaha..tp mmg cantik..sure seronok berkubang...org x tau je sis..kalo tau..sure ramai terjah tu..

    ReplyDelete
  6. bestynye lisa....akak tgk gambar pun terase kesejukkannye...akakpun lebih prefer tempat camni dari pantai....air pun sejuk nyaman....sunburn pun takde kan ....

    ReplyDelete
  7. Lisa cam lubuk petailah. tak kan dah lama tinggalkan tempat tu, dah tukar nama kot.lisa eloklah buat aktiviti cam tu, nanti nak bersalin senang sikit.

    ReplyDelete
  8. baru tengok gambar pacat tue dah meremang...klu jumpa langsung menjerit...eeeeeeeeeeeeeeeee xsuka..takuttttttttttttttt

    ReplyDelete
  9. memang tak penah dengar...dekat mane ni lisa. setakat ulu bendul dengan jeram toi tu tau lah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah