Monday, February 21, 2011

Update Pregnancy Hampir masuk 6 bulan..

Hi u olls..Perut makin lama makin sendat la..rasa penuh sangat..mengereng ke kiri ke kanan x leh dah..duk lama2 sengal bontot..berdiri lama pun x leh..nak tido x selesa...selalu tak cukup tido...semalam check darah alahai..darah rendah lak...bacaan sgt rendah..nak buat caner ni..rabu nanti nak kena check up dah...nak kata x makan Lisa makan...kadang2 sejam sekali..kadang2 2 jam sekali..tapi memang makan la..ubat dan vitamin doc bagi semua makan ikut waktu..cuma babies agak nakal asyik menendang..sangat x selesa ibu tau...selalu usap2 kat perut and ckp ngan babies jangan la nakal2...susah ibu nak tido..babies sangat aktif pada awal pagi dalam pukul 2-5 pagi..Lisa memang x cukup tido..letih sangat2..adakalanya siang baru dapat lelap..itupun x puas..letak bantal kat belakang badan pun rasa mcm susah nak tido...harap2 semua ni normal la untuk Lisa..adat agaknya mengandung..bukan kandungan biasa..kembar lagi pulak..kelakar bila mengiring ke kiri yang kanan tendang..bila ke kanan..yang kiri tendang....sabarlah anak2 ibu..xper la..lagi 3-4 bulan ajer lagi kan...demi anak2 ibu..ibu sanggup sayang....

16 comments:

  1. wah kak biar betol??
    kembar ke? tahniah.. eeee sukanya dapat anak kembar ni... semoga semuanya dalam keadaan baek yea kak.

    ReplyDelete
  2. yer betolll....dah announce ari tuh lagi...ha..kena la gok hari2 blog akak..sure tau lebih...

    ReplyDelete
  3. the lekat lekit
    - mmg best..sampai dah x leh nak tido malam dah...

    ReplyDelete
  4. bestnyaaa!!! berbunga2 la hati ibu tu... :)
    Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  5. teruja bila tengok org pregnant kembar, cam tak sangka je fikir balik dari ko mula pregnat, macam macam rintangan masa mula-mula.

    ReplyDelete
  6. sabar2...pas kuo nnti lg kelam kabut..jgn tak sempat pakai kain sudah.ehehe...

    ReplyDelete
  7. memang mcm tu la lisa..Akak pun sama....termengah2 sekarang ni

    Nak baring kena betul2 cari posisi yg betul2 selesa utk babies..tak boleh tindih antara mereka.nanti mereka kick..aduh! boleh terkejut waktu tido kita

    ReplyDelete
  8. alahai..sweetkan..main tendang2..sabar tu berbaloi2 sis..

    ReplyDelete
  9. best nye kan dah nak ada anak, bilakah sayea kan berkahwen dengan elly, huhuuuu

    ReplyDelete
  10. Jiji
    - alhamdulillah...anugerah allah

    ReplyDelete
  11. Kak Ina
    - betul tu kak..memang alahan teruk masa mula2...rupanya double alahan...

    ReplyDelete
  12. Kak ratu
    - betul tu..x tau la mcm mana nanti..

    ReplyDelete
  13. Dee
    - betul la sis....mmg kadang2 menguji kesabaran...

    ReplyDelete
  14. Nazrul Azat
    - apo laie..pinang la copek...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah