Thursday, February 17, 2011

Pertanyaan dan Pendapat korang diperlukan

Ni Along Lisa...eleh...mcm la korang x kenal along kan...ok apa masalah dia ni kan...mcm ni..korang tau kan along bekas pesakit H1N1 and pernah koma lama bulan 7 tahun 2009 kan...sejak tu dia mmg kena makan ubat..ubat peneman hidup dia..masalhnya skrg..dia dah jadi berisi a.k.a peningkatan berat mendadak x tau sebab pemakanan atau sebab ubat..apa yang nak di tanya di sini..mcm mana dia nak hilangkan perut dia yang buncit tuh..perut dia mmg besar ye u olls..pakai baju apa pun nampak x cantik..asyik la merungut sampai Lisa malas nak dengar dah...dia cuba diet..x ambil nasi tapi dia terus dapat demam..ada idea tak korang?dia dah mcm down la..dia rasa diri dia x perfect..org pandang rendah...susah la..dah mcm2 ckp ke dia dah..kat gambar tu nampak mmg dia kurus..berat skrg 53kg..tapi perut dia besar..sebab tu dia suka pakai kaler hitam kalau keluar..perut nampak ketara bila time dia duduk..berlapis..
Harap korang sudi bg pendapat dan perangsang kat dia...

13 comments:

  1. SIT UP!itu paling mujarab lysa...ratu pernah cuba tp kena disiplin...

    ReplyDelete
  2. eh br taw along lisa bekas pesakit H1N1..dan prnh koma!

    ReplyDelete
  3. lissa... cakap kat along... jgn risau pasal perut tu... janji along makan ubat & sihat selalu... apa2 pon along maintain cun... cam fafau gitu...

    ReplyDelete
  4. Suruh dia masak jadam ngan air asam jawa pekat-pekat.panaskan atas api sekejap.lepas tu sapu kat perut bila sejuk., balut ngan kain bengkung , masa waktu malamlah. cam orang pantang tu, atau yang paling senang buat sit up dan jangan minum air berselang ngan makan. moga-mogalah mujarab.

    ReplyDelete
  5. pakai girdle lah sis..x kisahlah brand apa..boleh tutup perut dia..bila duduk tidaklah berlapis sgt..nti boleh bina keyakinan diri..lg satu..jgn amalkan ais..ais tu mmg penyumbang perut buncit..insyaallah leh surut buncitnya tu..kalo dpt pakai korset+girdle..lagi cantik..

    ReplyDelete
  6. limau nipis + kapur makan tue..sapu dekat perut..setiap malam..klu nak lagi mujarab..pakai dengan bengkung...insya-allah susut la skit

    ReplyDelete
  7. thanks all, so along kalau ko baca..tgok la apa pendapat diorang...

    ReplyDelete
  8. Hye! Kamu di tag! :)

    ReplyDelete
  9. bole try slim cream utk sapu bahagian perut jerk.. :) semua la kena cuba..bru tahu hasil nya :)

    ReplyDelete
  10. Wawa Azmi
    - ah tidakkkkkk!!!tag lagi...

    ReplyDelete
  11. Alinac Lover
    - dia x leh sebarangan letak cream kena mintak nasihat doc sbb dia nyer antibodi cukup sensitif memandangkan semua organ rosak masa dia sakit..

    ReplyDelete
  12. lisa...suruh along join gym & aerobic.dapat 3 kali seminggu pun ok dah.takyah makan apa2 ubat slimming,inject ke sapu ke...
    kat gym kan ada exercise khas utk otot2 perut...insyaAllah kalau rajin boleh dapat figure lama semula.
    jgn tiru akak ni...malas...hehe.makan rajinlah.

    ReplyDelete
  13. pakai bengkung yg bodu shaping tu, kn byk jual

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah