Tuesday, February 8, 2011

Gulai Kerang Dengan Pucuk Pegaga

Orang mengandung ni macam2 ragam dan kehendak kan..Lisa teringin nak makan gulai kerang dengan pucuk pegaga..biasa mak Lisa buat camput pucuk paku..kali ni..nak makan campur ngan pucuk pegaga...hui...puas hati dapat makan..gigih tau walau perut ku besar..laki ku bawak jugak pi pasar besar seremban cari kerang yang fresh2...beli 4 kg lagi..sebab bukan Lisa sorang nak makan kan....ramai kat umah...

sama jer macam masak lemak cili padi yang lain..cuma tukar kepada kerang dan pucuk pegaga..

ni hasil setelah masak...

resepi?
mintak kat kak ina mail la...malas la nak godek entry lama...dasar pemalas kan...

16 comments:

  1. sedap je , pandai je ko .babab kang tahulah.akak tak pernah masak lagi gulai kerang ngan pegaga .sedap ke lisa?terliur oooo.

    ReplyDelete
  2. kak ina
    - eh bukan ke akak sifu lisa?sodap kak...renehkan dulu santan ngan cili and kunyit yang di tumbuk,peh dah menggelegak tu masukkan kerang..agak2 nak pekat kuah sikit terus masukan pegaga pas tu siap....leh hidang..eh..sapa sifu ni sebenarnya?hahahahaha..

    ReplyDelete
  3. best nya.. nak makan apa2 ada org buatkan. mcm kita walau pregnant xde sapa nak masakkan. dah tu sjk pregnant tak de selera nak makan masakan sendiri. terpaksa la beli jer.. family jauh.. hubby keja nak ngada2 sgt pun x boleh.. huhuhu.. terasa sedih lak. tak dpt keistimewaan mcm org lain

    ReplyDelete
  4. Lekat Lekit
    -alololo..cian awak...tapi takper la...lisa pun sama..lagi teruk alahan sampai x leh masak,..orang lain masak baru leh makan..masa preggy sabar banyak dapat pahala tau..

    ReplyDelete
  5. lissa....nak resepi...shu suka kalau bab kerang, pucuk paku & masak lomak...

    ReplyDelete
  6. kak ina mail mmg lauk dia sume sesedap.ehehe..tp tgk yg ni sedap gak ni lisa.tak pernah lg try..

    ReplyDelete
  7. hehe!!~~ ni tgk gambo atas tuh..mak boyong ni pun nak makan jugakkk...resepi macaman nak carik ni....???

    Jom mai singgah my blog....klik je link mummylovers blog ini

    ReplyDelete
  8. ratu
    - nak resepi jugak kan...esok la eh

    ReplyDelete
  9. weida
    - panjang eh namo kamu...esok kita bagi resepi eh...hari ni malas...

    ReplyDelete
  10. 1st time tgk resepi nih.. pedas tak ? or kalau pedas sedap tak ?

    ReplyDelete
  11. adoi laaaaa... sedapnyeeeeeeee, mau je kucari esok heheeeee

    ReplyDelete
  12. Nazrul
    - susah nak jumpa kat kedai2 jual lauk campur

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah