Wednesday, June 22, 2011

I need Some Opinion!!!Argument Between Me and Housemate!!

Dua hari tak bersiaran...attending course 2 hari kat opis...dalam pada tu i sangat STRESS ngan perangai housemate i...budak bilik kecik tuh...bukani nak bukak pekung dia...beban i makin bertambah bila baru2 ni...dia mengaku dia PREGGY u olls...budak umur 23 tahun..rupa2nya masa i terima dia masuk dulu dia tgh preggy 3 bulan and now kandungan dia dah 6 bulan...budak ni kerja kat sebuah bank asing di Cyberjaya.
Masalahnya....selama ni dia sebenarnya menyewa bersama2 BF dia dan selalu seludup masuk waktu malam time kitorang yg lain dah tido....the prob is...budak ppuan ni lom kahwin lagi dan sangat annoying tau...
Baru2 ni dia ngadu perfume dia hilang, tup2 i dapat sms bertubi2 dari dia suruh i pulangkan balik...WTF kan...suka hati ko nak tuduh aku mcm2..dia siap ckp dalam rumah tu ada 3 orang termasuk dia dan hanya kami bertiga jer ada kunci..naper lak perfume dia boleh hilang sebelum2 ni xde apa pun hilang...i emmang mengamuk la kan sebab i tak tau apa2..somemore kena tuduh lak....mmg i tunggu dia balik malam tu...memang kena tepat ngan i...i pertikaikan status dia...dosa dia buat..ngan dosa dia separuh kami tanggung..i cakap kat dia..." Kalau akak ni pencuri...akak tak curi perfume dik....akak curi laptop ko...digital kamera ko..apa barang curi perfume..nak plak..gaji akak lebih dari cukup beli perfume..dah berlambak dalam bilik tu dan x tersembur pun"

Yang buat i sakit sangat hati..dia kata i Hina dia sebab dia PREGGY...ko dah kenapa...dah aku izinkan ko duk umah tu pun dah bagus..ko byr sewa tiap2 bulan...kalau aku ni jahat sangat..dah sah2 dah aku call Jais ke polis ke...report ko ngandung luar nikah and ko lari dari umah...bila aku tanya mak pak ko tau ke ko ngandung?dia x jwb.....x ke something wrong tuh????

So...i dah buntu sangat2 sekarang..i need some opinion on this matter..harap2 kawan2 dapat bagi sedikit pandangan samada i masih kekal kan this girl or whatever..Agreement dia kena duk umah tu 1 tahun, kalau dia buat hal..dia kena keluar with no refundable of deposit...otherwise..boleh x i ckp kat dia..please find replacement and i will give back ur deposit..?



Lepas satu2 masalah timbul...pasal perfume hilang jer kecoh satu malaysia..kalau kecoh pasal dia tiba2 PREGGY tu lain la kan....

3 comments:

  1. hmm...susah jugak kan..nak halau kesian..tp melampau2 ar..dee tak tau nak bg opinion apa..

    ReplyDelete
  2. my opinion.. suruh dia carik rumah lain mulai skang.. pulangkan jer deposit..dari along dan house mate yg lain dpt susah waktu dia nak beranak nnt.

    bagi dia sebulan untuk cari rumah lain.. itu saje..cakap banyak tak guna.. halau jer

    ReplyDelete
  3. suruh ja dia keluar...bagi duit deposit tu kat dia so dia takleh nak kecoh2.simpan kat rumah pun buat pening pala ja....tu baru preggy.dah bersalin nanti lg susah.
    lagipun dia bawa masuk BF dia dlm rumah...bila kita tahu benda ni dah jadi subahat & dosa besar utk kita....baiklah dia keluar ja.

    penyewa baru nanti buat medical check up dulu...hahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah