Friday, February 22, 2019

Make Up Tutorial With Althea 's Exclusive Makeup Box

Hi korang!!!

Weewittt....First time SA buat video tutorial mekap dan sebagai amateur dalam bidang ni memang SA segan giler nak buat tapi sebagai seorang #AltheaAngels harus lah sahut cabaran make up menggunakan kesemua barangan make up yang SA dapat dari Althea Korea bersempena dengan Lunar New Year baru-baru ini..ko hengat senang nak makeup?? banyak kali take ni tau....asal start je gelak...3 jam buat video termasuk edit .nasib baik anak dara SA tu rajin melayan...kalau tak...memang takde la...video SA letak kat last entry ni ye..nanti korang tengok la..haha..

So SA nak perkenalkan kepada korang barangan make up dari Makeup Box Althea yang awesome sangat- sangat..Excited? Off course la excited sebab at last Althea come out dengan barangan make-up mereka sendiri..so nanti korang kalau nak beli make-up dengan harga yang sangat berpatutan boleh lah terjah website Althea..macam- macam ada tau....

Jom tengok apa yang best...SA confirm korang pun akan rasa teruja nak ada setiap item tu dalam collection make-up korang...

Althea 's Exclusive Makeup Box

1) Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A

Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A merupakan  kolaborasi bersama artis terkenal di negara Indonesia iaitu Bunga Citra Lestari yang merupakan ikon fesyen dan kecantikan. Terdapat 8 pilihan warna dalam satu palette yang cantik sangat..SA suka semua warna dan baru guna 3 warna macam dalam gambar kat bawah tu..gigil wey masa tepek kat muka..risau ntah jadi apa nanti kan..part ni SA x guna brush..SA guna jari dan korang tengok sendiri warna eyeshadow ni pigmented..cantik je bila blend..untuk repair sikit- sikit baru SA guna brush.


Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X A  RM140


2) Althea Watercolor Cream Tint 4.5 ml

Terdapat 4 warna shades yang cantik- cantik...SA dah cuba kesemuanya dan SA lebih prefer warna peach cream sebab tak nampak menonjol sangat..kalau korang tengok gambar SA kat bawah tu memang menonjol sangat..terus jadi bold kan..ada orang suka tapi SA tak berapa suka..maybe kena pandai mix kan warna macam sesetengah orang buat..yang warna terang tu SA guna Maroon Cream.
Memandangkan warnanya agak pekat so SA hanya oles sekali je..lepas minum or makan warna masih kekal di bibir..so korang tak perlu risau nak tambah warna dah...best kan?


 Althea Watercolor Cream Tint 4.5 ml RM20.00

Althea Watercolor Cream Tint ini kaya dengan asid hyaluronik dan squalene.Sesuai untuk semua jenis bibir, diformulasi dengan minyak dan air. Sangat mudah untuk digunakan bagi mereka yang tidak berapa suka guna lipstick jenis ni. Yang penting bibir tidak rasa melekit dan baunya pun sangat menenangkan. Tidak terlalu wangi seperti sesetengah lipstik..


#Plum Cream
 #Strawberry Cream
 #Peach Cream
 #Marron Cream

3) Skin Relief Spot Film Gel

Tugas Althea Skin Relief Spot Film Gel adalah untuk membantu menutup cela dibahagian wajah. Especially menutup bekas- bekas cela jerawat. Ianya kaya dengan minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinas. Ianya berbentuk gel dan sangat mudah menyerap pada kulit muka. SA tak banyak sangat cela tapi ada lah bekas- bekas jerawat. Ianya telah lulus diuji Dematologically. Kandungan dalam gel ini adalah dari Minyak Tea Tree yang sememangnya kita tahu mempunyai sifat antibakteria yang boleh merawat jerawat. Ekstrak Cantella Asiatica memberi peranan untuk melegakan kemerahan dan kuatkan kulit dan Ekstrak Daun Pine yang kaya dengan anti oksidan untuk membaiki dan menenangkan kulit dari merengsa.


Althea Skin Relief Spot Film Gel RM19.00


4) Creamy Concealer

SA suka sebab concealer ini tugasnya adalah untuk melindungi serta menutup segala cela di wajah..sapu concealer sebelum foundation..tepek la segala cela- cela dimuka seperti bekas- bekas jerawat dan sebagainya..SA suka semua warna sebab sesuai dengan warna kulit SA..Creamy Concealer ini mengandungi aquaxyl iaitu Derived from birch tree sap. Dimana, ekstrak ini  mampu menghasilkan halangan kelembapan pada kulit dan menghalang dehidrasi. Haa..menarik kan?yes..a must have dalam collection make- up bag korang...make sure masukkan dalam cart tau...Harga pun mampu milik...


Althea Creamy Concealer RM15

#01 Vanilla 
#02 Ginger
#03 Honey
#04 Mocha



5) Althea Spotlight Eye Glitter 4.5ml

Dengan 2 warna yang awesome iaitu Gold & Pink memang akan membuatkan sentuhan terakhir korang lebih cantik..ye SA gunakan eye glitter ni di sekitar mata sahaja..tak guna di tempat lain sebab first time explore kan..jarang sebenarnya guna eye glitter ni..ye la dah umur- umur macam ni nak glitter apa nya kan? Tapi pembetulan...Eye Glitter ni sangat cantik di gayakan tidak kira usia tua atau muda..Nak guna pun senang sebab memang dah siap- siap ada berus. Yang baru belajar nak guna pun tak perlu risau..senang je..SA oleskan di sekitar mata..biarkan 2-3 saat untuk ianya kering..nah...cantik!!!


Althea Spotlight Eye Glitter 4.5ml  RM24.00


SA suka semuanyaaaa!!!!


Kesemua satu kotak ni dari Althea....best tak?

Jom tengok gambar SA setelah selesai tutorial make up menggunakan semua make-up dari Althea Box tu..Jangan kecam ye...warna lipstik tu sangat terserlah...hahahaha...Maluuuuuuu....







Enjoy video SA...first time buat tutorial make-up...hahaha...sekali lagi jangan kecam ye...itulah cara SA makeup..hahaha..kelakar kan....


Info lanjut :

Website : http://my.althea.kr/
Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/

Thank you Althea Korea!!!!

35 comments:

  1. Walaupun warnanya menyerlah tapi lawa kan SA

    ReplyDelete
  2. Bebanyak tu, Sis suka conceler jer, lain tak berapa guna..
    Pandai juga SA makeup, kalau Sis dah comot bagai dah hehehehe

    ReplyDelete
  3. Perghhh...bukan sikit barnag make up dr Althea ni. Memang leh main makeup2 tukar2 color sampai puas hati la jawapnya kalau kena kat ai. Heheheheh.
    Skin relief spot tu macam best je.

    ReplyDelete
  4. Meriahnya make up SA.. kemain merah warna bibir tapi i like..

    ReplyDelete
  5. Sukaaa product Althea. Product dorang tak pernah mengecewakan even makeup pun best. Iza dah try dah sume and ada buat tutorial jugak. Heheh

    ReplyDelete
  6. Best bila ada full set macam ni..warna lipstik tu merah ang2..cantik sangat. Pandai SA make up

    ReplyDelete
  7. tertarik dengan eyeshadow pallete dia... hehe

    ReplyDelete
  8. Althea Skin Relief Spot Film Gel looks suitable for my skin. Will get 1 to try it out since the price is affordable to try.

    ReplyDelete
  9. ok..lipstik tu jangan pakai selalu hahhahhaa...

    ReplyDelete
  10. Syoknya kak main mekap mekap. Hehe
    Kalau kita ni la dok pakai krim muka tau la..
    Kalau suh mekap xtahu la jd rupa mana. 😄

    ReplyDelete
  11. Menarik makeup yang SA gunakan dari althea nie... cantik warna lipstick tu... pekenan warna dia glowing lagi

    ReplyDelete
  12. Hehehe..comei je sis tengok awak makeup. Sis pun segan gila gak ni nak buat video makeup, adehhh dah nak abis dateline dah ni..baru le terhegeh hegeh buat tadi...hahaha. Tak tau le elok ke idok

    ReplyDelete
  13. Wah banyaknya sis dapat barang make up dafi Althea. Wah wah makin cantikla lepas ni ya. Tengok ramai juga yg guna produk makeup dr althea ni.

    ReplyDelete
  14. Org cantik pakai makeup apa pn mesti cantik...hahahahaa...tahniah kerana berani menyahut cabaran....cantik2 kaler makleup ni...

    ReplyDelete
  15. Woowww naik seri muka kak SA 😁

    ReplyDelete
  16. Wah first time tgk sa buat video. Cantek sangat heheh. Nak tengok lagi tutorial makeup pleasee

    ReplyDelete
  17. Waaaa.. first time tengok SA rekod makeup video.. cantikk tang eyeshadow tu menawan gitu.. sebab eyeshadow pallette bcl tu memang cantik2 kaler dia kan

    ReplyDelete
  18. Cantik la sis, kena makeup selalu bau nampak berseri seri. I like their eyeshadow palette and also the concealer, product Althea memang ok.

    ReplyDelete
  19. Wahhh...lipstiknya...merah meletop

    ReplyDelete
  20. Best kan kak main mekap mekap . saya tengah dok edit video lagi ni

    ReplyDelete
  21. Hahahaha akakk, emi tak buat pun lagi tutorial ni. Tak retiiiii, haha. Selalu main tonyoh2 syok sendiri je. Ni dari berapa minggu lepas duk try buat tapi tak menjadi last2 emi delete balik gambar tu. haha.

    ReplyDelete
  22. Cantik akk make up. Hehe cutenya kak buat video tu, lama juga 3 jam kak ye

    ReplyDelete
  23. cantik sangat kak tapi lipstik merah mak ngah sangat..hihi. Cik Nor xpandai makeup..xambik set ni..hihi

    ReplyDelete
  24. i'm loving all these products.. so nice.. make my skin flawless after the make up.. great tutorial..

    ReplyDelete
  25. Cantiknya warna gincu althea nie.. Serius nak pegi beli la pas dapat gaji nnti.. Berkenan betul AM dgn color lipstik nie.. ..Arghh, x sabar nak tggu gaji Hehehe..

    ReplyDelete
  26. warna lipstick tu gothic gilerrr rupa dia kannnn

    ReplyDelete
  27. Bestnya ada set make up macam nie SA. Kak Sue lagi la tak reti nak make up macam SA nie g
    ha.. berseri muka..

    ReplyDelete
  28. eye glitter tu rasa macam nak beli je..tak pernah try pakai yg merelip atas mata..haha

    ReplyDelete
  29. Bab make up hanya mySIL je yang ai serasi dan you know what.. ai tak pernah pakai make up sebab tak minat.. hahaha..

    ReplyDelete
  30. Comelnya akak dalam video tu.. 😍😍

    ReplyDelete
  31. wah pandai akk makeup yaa..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah