Wednesday, February 27, 2019

Double Chin Mamalong vs Baby Tiara ...Serammmm......



Oh tidakkkkk!!!!

Melampau plak double chin SA lately ni...perasan tak? cane nak buat ni erk...takde plak SA jumpa perumpamaan atau andaian yang ada ada double chin ni bagus...hahahha....
Haaa...nampak? double chin sape paling ketara? SA ke Tiara? sorry muka Tiara kena hide..bagi tengok double chin je..hahahaha...

Takleh jadi ni kan..kena buat sesuatu gak...SA sekarang dh start diet..sarapan pgi kena ambil dan makan tengahari kena ambil..petang SA makan biskut 2 keping...SA x leh minum nescafe or teh o dh...lama dh SA tinggalkan..air SA samada air mineral, air putih atau jus buah tanpa ais..tapi selalunya air putih la...kalau lapar SA akan makan buah untuk kenyang...roti wholemeal memang ada kat rumah dan SA memang pastikan ada buah dalam fridge...sekarang SA tgh cari beras perang...blom jumpa lagi kat area sungai buloh tu..nekad nak turunkan 5kg kan..minggu lepas x brisk walk or joging...kalau x panas minggu ni bleh pi ..Isnin -Jumaat SA buat senaman naik tangga kat station MRT dan brisk walk laju2 dan naik turun tangga dari Station Muzium Negara ke office SA..jauh giler gak..pas tu petang pun ulang benda yg sama...

Dah check berat badan?

Tak nak check lagi...x mo stress...


9 comments:

  1. moga impian akak tercapai..buat exercise xper jongging atau ke gym..jalan kaki jarak jauh sakit pun dah ok..hehe

    ReplyDelete
  2. Buat senaman dagu tu je SA.. selalu tengok drama korea diaorang pakai alat yang golek2 dagu sampai ke pipi tu..apa ke benda entah namanya..hehhe..

    ReplyDelete
  3. haha, eh double chin tu dgn baby ada sama :)) jgn marah, kita chill2 ya ...
    mrs pip pun double shin juga, tak tahu la nak hilangkan mcm mana...
    diet la kunun nak slim down, tapi selalu ke laut ja diet ni.

    ReplyDelete
  4. double chin tu agak sensitif bagi ai.. memang nampak ketara berbanding sebelum ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. semangat SA ni buat kita pun rasa nak start la eat clean...raya nak ramping without double chin please..hahaha

    ReplyDelete
  6. Aloo comelnya baby tiara.. Saya punyalah pun double chin dah Makin Besar Ni kak tapi xde kesedaran lagi nak diet huhu

    ReplyDelete
  7. Comelnya double chin baby Tiara..

    ReplyDelete
  8. chaiyok kak! road to kurus!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah