Sunday, February 17, 2019

Menu Jumaat Malam Yang Simple...

Hi korang..

Jumaat malam lepas SA masak simple je.. SA hanya masak Ikan bilis Berlada dengan sayur kobis goreng...Asam pedas ikan pelaling tu mak SA yang masak...ada telur dadar tapi SA x amik gambar...selera makan skit...SA sekarang dalam proses diet...makan nasi segenggam je...dan kerap makan jugak..makan roti dan buah sebab SA ada gastrik..so diet takleh ekstrem sangat...nanti SA nak cari Green Tea plak nak amalkan...berat badan makin nmakin naik..SA risau kalau makin naik SA akan jatuh sakit...cepat jer penyakit nak singgah..dah la SA sekarang kena makan ubat darah tinggi seumur hidup kan?


Ikan bilis goreng berlada..tapi x pedas sangat...


Asam pedas ikan pelaling


Sayur kobis goreng

Itu je

8 comments:

  1. nampak jer simple tu kak tp blh buat makn bertambah2..hihi. Cik Nor lauk paling simple masak..goreng ikan & ada sayur skit jadi la..hehe

    ReplyDelete
  2. simple pun sedap akak. janji perut kenyang

    ReplyDelete
  3. Try Lipton GT , pun okay..
    Sama Sis, tak berapa nak diet, tapi lebih kepada macam makan lambat, sehari kadang 1x je makan..
    Malam dah tak makan nasi. Kadang org tgk pi review sana sini makan, tapi sendiri boleh control nak makan banyak atau sikit kan...
    Sakit ni nak dtg takde signal ...

    ReplyDelete
  4. Ikan bilis berlado tu mengancam sangat

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaa.. terliur tengok ikan bilis goreng berlada tu. hee

    ReplyDelete
  6. berapa hari ni tengok orang masak asam pedas aje...berjanjii eh korang semua ni? hahaha

    take care SA, jaga makan jaga kesihatan yaaa

    ReplyDelete
  7. lama tak makan ikan bilis goreng berlada tu

    ReplyDelete
  8. Ikan bilis tu amat menyelerakan.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah