Saturday, February 9, 2019

Gelabah Puyuh!!!


Hi korang...

Status SA petang semalam ..hahaha...memang la gelabah puyuh..tapi kenapa puyuh plak terbabit sama ni kan? ntah mana ntah SA belajar ayat tum.tp bila fikir logik..korang pernah tengok burung puyuh lari x? hahaha...kelam kabut la kan...tepat je pukul 5.30 semalam kan..SA selamba je balik..knowing SA memang jenis balik kerja lambat...tapi sejak akhir2 ni..rasa rasa nak balik sharp on time...selalunya tak macam tu..SA sure tunggu boss balik dulu baru la hegeh-hegeh nak balik..tapi x semalam..bos kat bilik lagi SA dh keluar balik...not good...not good...sekali lagi korang jangan tiru SA...sebab apa? memang la tak salah balik on time....tapi yang salahnya jadi terkocoh-kocoh sampai berlaku satu hal yang tak sepatutnya berlaku..SA lupa lock hp..pegang je hp tu tanpa sedar SA terdail no kawan SA..lama gak kot dalam 2-3 min macam tu...kawan SA tu lelaki plak dan dife dia yang jawab hp masa tu...masa dh masuk lift SA dengar suara perempuan kat hp..pandang hp tengok SA dh tercall org...ohemgeeee....

Apa jadi lepas tu? SA panik terus matikan call...patutnya SA jawab la kan call tu...lepas tu SA naik LRT...terus ada ada  serba salah tau...SA WhatsApp nombor tu semula dan mminta maaf..kawan SA yang lelaki tu jawab..dia kata mmg wife dia yg jawab sebab dia kat bilik air..beria SA say sorry sebab bimbang kalau ada salah faham...aduhaiiiiii....ni la akibatnya gelabah nak balik..SA perasan kalau SA gelabah melatikan diri mesti ada sesuatu yang berlaku...tak baik kan...haih...padan muka kau SA...nasib baik wife kawan kau tu x serang or maki kau sebab call laki dia...phewww...lega....

Lepas ni nak gelabah puyuh lagi ke SA?

Tak nakkkkkk.....tobattttttt....bukan apa..semalam tu risau kena panggil semula...hahahha...bukan selalu nak balik on time kan....sesekali je...x sangka plak dapat balasan macam tu.....sebab tu omputih ada cakap... What You Give..You Get Back...haaa padannnn....

13 comments:

  1. tengok burung puyuh rajin.. kalau lari tu xpernah lagi. selamat xde pertengkaran apa kak

    ReplyDelete
  2. Hihhihi..gelabah puyuh.Pertama kali dengar ni.Tapi biasa memang macam tu..waktu kelam kabut tu ada je yang tak kena.

    ReplyDelete
  3. Betul. Risau kdg2 takut wife salah fhm

    ReplyDelete
  4. hahaha kelakar betul, lain kali tk boleh gopoh dah

    ReplyDelete
  5. Famous puyuh tu kan.. Leas ni boleh jadi instafamous la die..hehe.. Ape-ape pun syukur xjadi pape.. Kadang sesuatu tu jadi ade hikmah..supaya kita sedar akan kesilapan diri kita..hee..

    ReplyDelete
  6. nasib isteri dia paham kak..hehee

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. comel apa puyuh bila dia kalut..

    ReplyDelete
  8. Oo.. sebenarnya first time dengar gelabah puyuh tu hehe

    ReplyDelete
  9. first time dgr gelabah puyuh...

    ReplyDelete
  10. hahaha pernah jugak jadi mcm ni, tapi dulu tercall orang bukan takut orang fikir apa tapi sebab sayang kredit

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah