Thursday, February 14, 2019

Masak Memasak Minggu Lepas & Potong Kek Birthday Mak

Hi korang..

Hari ni SA bz sangat dengan kerja...hajat hati nak update task review yang seterusnya..tapi kena ambil masa untuk update..apapun SA up jugak la entry yang ni..dah ada draft kan...kalau tak up xde plak entry untuk hari ni...sebenarnya SA baru je keluar dari bilik meeting ha...take 5 kejap untuk up entry ni...

Last week sesi masak memasak...ada yg dh tau kot sebab SA ada up entry resepi..so ini la sesi masak memasak sepenuhnya..apa yang SA sempat masak dan ada la sambutan kecil-kecilan potong kek untuk birthday mak yang dah lepas dh pun..masa birthday mak tu kami buat kenduri je..takde potong-potong kek pun..ni saje je bagi cucu-cucu excited...

Jom tengok gambar...sorry la gambar makanan je ha...memang saje je pun...haha..


Masak Tempoyak Ikan Patin


Ayam goreng


Kerang rebus


Sayur Kailan Ikan Masin


Dada ayam buat macam pop corn


Kepak ayam goreng guna tepung bistari ( x pedas)


Paha ayam goreng guna tepung bistari Pedas


paha ayam guna tepung bistari bawang putih


Kek Oreo Choc dari Bakers Cottage

Confirm ramai bising kejap lagi ni..asyik up part makanan je ha..hahaha...alah..nak buat cane korang..SA blogger kaki masak..cooking is my passion...dulu x minat pun memasak..minat menyanyi..la ni dah tua beralih bidang plak..paling mudah masak memasak la..nak mengemas x berapa nak berminat...haha....

Minggu ni apa agaknya menu SA nak masak?

16 comments:

  1. alahai..part ayam goreng dan kek tu buat perut menyanyi..sedap sgt. Kek tu..aduii..xthu nak cakap la...sbb kita pminat kek..:)

    ReplyDelete
  2. Lain taknak, kita nak tempoyak patin je huhuhu...
    Sedapnya...

    Tapi tiber nak makan kerang pulak...dapnyaaa

    ReplyDelete
  3. dahlah cantik, pandai pulak memasak, bertuah badan

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir makcik..semoga sentiasa sihat,dirahmati diberkati bersama keluarga. Patin tempoyak tu mmg favourite keluarga kami,tiap2 weekend mesti beli patin utk stock 1mggu

    ReplyDelete
  5. sdap2 namapak masakan akk. Happy birthday mak

    ReplyDelete
  6. mmg la akak ni... geram nengok segala masakan akak nih... ayam grg tu bkn main banyak
    geram pulak rasa

    ReplyDelete
  7. yaya terliur kerang rebus dgn kailan goreng tu...sedapnya..

    ReplyDelete
  8. bila tengok kerang tu, hari tu anak dok request nak makan kerang,puas cari takde kat kedai. banyak tu menu SA

    ReplyDelete
  9. alahai , kailan goreng tu nampak sedapppp.... eh, kek pun sama, sedap.

    ReplyDelete
  10. Alalhaiiii.. paling win, patin tempoyak tu. akak suka sangat tu.
    meriah sambutan dgn makanan..

    ReplyDelete
  11. semuanya sedap dimakan. Nanti buat open house jemputlah abam kie ye? hehehe...

    ReplyDelete
  12. Semua menu sedap-sedap tapi patin masak tempoyak tu je tak boleh masuk sebab 'durian'.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. Sampai sekarang, saya tak reti nak masak gulai tempoyak ikan patin .. hahaha.. tapi wife saya ada la masak, tapi guna ikan kembong je.... almaklumlah .. dia tak makan ikan Patin walaupun asal dari PARIT !!

    ReplyDelete
  14. SA ni kalau post gambar ayam goreng pun nampak sedap ayoyooo haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah