Tuesday, February 12, 2019

Nasi Putih, Ikan Bawal 3 Rasa, Sayur Terung Berlada > RM6.00

Kuah 3 rasa dalam plastik tepi ikan tu..tepi tu terung berlado


Hi korang?

Percaya tak? Mesti ada yang tak percaya kan...tapi percayalah..harga makan tengahari SA hari ni RM6 je..macam nasi bajet la senang citer..hari- hari ada orang hantar ke office..menarik kan?siap- siap pack macam tu dan harga tetap RM6. 

Macam hari ni menu ikan bawal 3 rasa, Sayur terung berlada dan Nasi putih...semalam SA lupa snap gambar..semalam lauk Ayam rendang, sayur campur. Sedap makanan orang ni masak..yang penting harga murah compare beli kat food court..SA kalau pencen nanti kan nak buat la jual makanan macam ni...hari- hari tukar menu..yang penting kena kaji dulu la kan..macam lauk diatas..bawal bukan murah kan...but worth it la..bila ada jualan macam ni makin pemalas la SA nak bawak bekal..cakap nak bawak bekal hangat- hangat taik ayam je la...hahaha...penat la korang...balik rumah sampai pukul berapa kan...mana sempat nak masak..nak masak untuk sarapan pun memang tak sempat, bangun kul 6 pagi lepas tu gedebak gedebuk kul 7 pagi dah keluar rumah..sampai MRT dah kul 7.40am, pas tu naik MRT, balik kerja pun lebih kurang sama...satu bonus kalau dapat sampai rumah kul 7 malam..sesekali jer la...hari- hari tak dapek de...dah ada perkhidmatan macam ni...belasah jer la kan...kagum dengan peniaga ni..gigih mencari rezeki..tak macam sesetengah peniaga lain...

14 comments:

  1. kalau cik nor pun grab kak..murah sgt tu. tak payah keluar opis. tunggu orang hantar jer..hihi.

    ReplyDelete
  2. uish..awat murah sngat..klu mcm ni baik beli ja senang hari2..nk masak lece..nk beli barang lg nak masak lagi..

    ReplyDelete
  3. Nanti kalau nak buat gitu lepas pencen, make sure murah juga tau kak dan sedap!

    ReplyDelete
  4. murah sangat dah ni..
    balik keje kalau sampai rumah dah gelap memang tak larat dah nak mikir masak-masak ni.

    ReplyDelete
  5. murahnya. kalau kat sini mmg tak dapat la harga rm6 ni. mesti dalam berbelas ringgit.

    ReplyDelete
  6. Macam ni lebih baik membeli daripada bawak bekal.

    ReplyDelete
  7. harga berpatutan ...
    kalau kerja mmg susah la nak masak2 time hari bekerja kan...

    ReplyDelete
  8. okey tu, SA..murah ni..sama la SA,kdg ada gak pikir nak bawak bekal..nk jimat gitu..tapi tiap hari bgn lmbt..berangan la nak masak pagi2 kalau time hari kerja..haha...

    ReplyDelete
  9. Kira murahlah, dekat tempat jajahan baru ai ni pun lebih kurang je harganya dari mereka yang hantar ke tempat kerja. Ai je yang tak beli menu macam tu sebab you pun tahukan seperti ai bagitahu.. ;)

    ReplyDelete
  10. senang kan kalau ada delivery macam ni, dulu masa kerja selalu jugak ambik delivery haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah