Saturday, February 9, 2019

Specky Lady Yang Dah Insaf

Hi korang...

Siapa yang follow SA di awal kemunculan SA dalam dunia blogging ni mesti dah tau tahap rabun SA macam mana..ye laa...SA ni rabun..rabun jauh dan rabun silau...semua gara-gara suka tengok handphone malam-malam sebelum tido..haaa...jangan ikut perangai SA walau SA tau ramai je buat macam tu kan...masa tu takde kesedaran..bila dh selalu rasa lenguh kat mata dan selalu mengalami migrain..baru la insaf nak pakai spec mata mata semula...rasanya sejak 2015 SA memang dah mula pakai spec mata..tak pernah guna contact lens...bukan tak nak..pernah cuba dan rasa mata macam nak pecah sebab tak biasa kan...mengada lebih...lama gak SA stop guna spec sebab malas..dh jadi macam ni..baru la insaf pakai semula spec...cadangnya nak buat spec mata mata baru..tapi bila check mata kat optometry depa kata tak yah tukar since cermin mata SA mmg dh ok..power pun suitable..ok la..x yah buang duit..kita guna je cermin mata ni ok?

So..apa komen korang? ok x SA pakai spec? kawan-kawan kat opis ingat selama ni SA guna contact lens..SA ni pemalas..xde makna nak guna contact lens la aih...nak buka nak pasang semula...leceh....pakai spec je sudah...


First pose...


Second pose

So...korang jangan ikut perangai SA..mata dah rasa sakit dan penat baru sibuk-sibuk guna spec..guna spec bukan untuk kelihatan cantik ye..takde makna cantiknya kalau mata dah rabun kan...guna spec sebab dh perlu..kalau tak seksa sebab silau dan dan rabun jauh...cuma kadang-kadang lenguh la pakai spec ni...tapi tanggalkan la kejap..xde masalah pun...bukan la kena pakai 24 jam...ikut keselesaan..masa balik Seremban hari tu kan..Opick anak buah SA pandang SA pelik..hahaha...x pernah dia tengok SA pakai spec...dah lama-lama tu baru dia nak ngan SA...poyo la Opick....

15 comments:

  1. Sy dulu pn rabun.. Tp ntah napa tetiba ok dah pulak. Btw akk ttp cun kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. auwww...thank you...tp ada ada je yg ckp macam org tua..hahaha...memang dh tua pun kan..

      Delete
  2. Yeayy kita #gengkacamata sekarang ni Bonde mmg sentiasa guna spek sebab x nak migrain datang.. Doktor pernah pesan dulu sakit kepala punca dr mata yang penat. Alhamdulillah lama tak kena migrain dan.. Spek mmg jd teman sejati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bonde..SA dh xde migrain dh sejak pakai spec selalu...

      Delete
  3. Biarlah orang nak kata apa.. yang penting sakit tak datang..

    ReplyDelete
  4. cantik bingkai spek akak, nampak muda. Kita pun rabun juga dn pakai time memandu je tapi rasa power dah makin bertambah ni hihii.

    ReplyDelete
  5. Okay sangat.. Bingkai spek tu sesuai dengan akak laa... Masih cun seperti selalu.. Hehe..

    ReplyDelete
  6. comel kak SA pakai spek.. cik ash pun mengalami rabun jauh n silau, ni rabun dekat otw dah gara2 kuat sangat main hp hahahha

    ReplyDelete
  7. WP guna spek untuk tulis dan baca aje.
    Rabun tua.

    ReplyDelete
  8. cantik spec kak sa..nad haritu pun buat spek, sebab ada silau

    ReplyDelete
  9. cik nor dah 7 tahun pakai spek..rabun silau punya pasal..huhu. xpakai spek mesti sakit kpla..ni tgk kumpul duit nak tukar bingkai..rosak la plk..huhu

    ReplyDelete
  10. saya pun pernah tak nak pakai spek, habis belajar buat sombong dengan spek, bila pergi kursus, nak tgk slide power point, jenuh tak nampak.. balik kursus migrain, sakit kepala.. huhuhu insaf.. terus buat spek, hari ni pun baru tukar spek baru.. dah ada rabun dekat pula

    ReplyDelete
  11. Tapi Spek SA tu lawa. Kita sukala.. sesuai dengan bentuk mukanya tu

    ReplyDelete
  12. samalah SA, mrs pip ni pun rabun ... tapi mau pakai spek malas sungguh ... kalau terpaksa baru nak pakai ...

    ReplyDelete
  13. cantiknya SA pakai spec! pandai pilih spec hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah