Friday, February 8, 2019

Random Photo #11

Hi korang...

Bertabah la ye...random photo kali ni banyak gambau makanan...ampunkan beta..hahahaha...dalam handphone banyak gambo makanan la..nak buat cane..blogger kaki masak macam ni la..harap korang bertabah la ye...SA nak delete semua gambar tu dari hp SA..so tepek jer la kat sini as long as ada entry nak buat kan..hari ni Jumaat so rasanya ni la entry last utk hari ni...mood kelaut dalam tapi paksakan jugak...memandangkan SA nyer mood kelaut..SA goda mood korang tengok lauk pauk dan beberapa random photo yang ada dalam hp SA...ada jer task review tapi lambat lagi deadline..hahaha..

Kalau cuti kerja SA masak...masak...dan masak..tak semua la SA masak..ada jer yang abah SA masak..see...abah SA pun sekarang dah jadi tukang masak kat rumah...jom tengok gambar...


Ikan Baung Masak Lemak Cili Api Tempoyak


Sambal belacan guna Asam Jawa Adabi


SA goreng belacan, cili api dan cili besar then tumbuk...dah tu campur asam jawa Adabi..letak air panas skit...sedap plak..


Sambal Ayam 


Ulam pucuk selom cicah belacan..


Ayam kampung masak lemak cili api campur pucuk pegaga


Ayam panggang..resepi adik ipar...


Ayam kurma abah masak untuk cucu kesayangan dia Dania


Masak Lemak Cili Api Ikan Tilapia abah masak..ikan tu abah pancing


Nasi goreng kampung takde sayur


Nasi goreng cili api


Roti sosej cheese


Nasi goreng kampung lagi


Sambal ikan bilis petai


Opick yang kaki mengekor jer sekarang..pantang gril buka..dia meluru je laju nak keluar rumah


Tengok la gaya dia tu...silang panggung...


Masa kenduri kahwin kawan office SA...


Dating ngan Paris Hilton Malaysia ni...


Lipstick baru lagi...tapi x suka sangat tekstur dia..


Choc roll & white choc roll anak dara la mintak beli ni..


Nampak tak entiti tu?


Sikembar panggil Iguana, hahahaa...sebenarnya mengkarung


Bunga raya..snap masa tengah brisk walk area taman perumahan...cantik kan?


pssttttt...try n error nescafe o panas...so far blom lulus lagi sebab SA diserang angin petang semalam


Maggi Goreng kat Kayu Nasi Kandar 


tapau 4 Finger alal carte...standby untuk dinner..meratah ngan housemate...


Haaaaa....

Setakat itu jer la random photo untuk minggu ni...harap korang tak boring ye...SA mengalami kemalasan melampau sekarang nak update blog...minggu ni nak cari bahan..dan nak cari juga hadiah untuk top komentator Feb 2019...tengah fikir nak hadiahkan apa plak kali ni...

11 comments:

  1. Hp saya pun banyak makanan, tp nak settlekan entri Bandung sebelum MENDUNG kekeke

    ReplyDelete
  2. Masak lomak cili api sodap tu. Hehehe. Sambal petai ikan bilis pun sodap!

    ReplyDelete
  3. Nampak menyelerakan semua makanan yang akak ambik tue...

    ReplyDelete
  4. Sama la... Memang banyak gambar makanan je.. Hehehe... Tapi apa-apa pun masakan akak memang nampak menyelerakan.. Yummy!

    ReplyDelete
  5. hp cik ash pun banyak menu makanan bila jadi tukang masak mesti ambik jer gambar hahahhaa

    ReplyDelete
  6. makanan tu namapk sedap semua kak oii

    ReplyDelete
  7. Oo..ok, ikan talapia masak lemak hehe.. menu SA semua best². Memang buat perutku rasa nak makan je

    ReplyDelete
  8. fuiyo, Paris Hilton Malaysia ...
    dan lebih cantik versi Malaysia ni :))
    sweet.

    ReplyDelete
  9. lipstick apa tu SA? macam menarik je haha

    ReplyDelete
  10. kenapa semua makanan tu nampak sedap sangat...kenapaaaaa :D

    ReplyDelete
  11. haish telan air liur je la tgk makanan..hahah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah