Saturday, February 12, 2022

Sejuk-Sejuk Sedap Makan Sup..Kan?

Assalamualaikum...

Hi korang

Hari ni x kemana ..kes makin tinggi kan...pening tengok jumlah kes sekarang...x tau la betul ke x betul ke malas nak fikir. Fikir jaga diri dan keluarga je..bahaya kat luar sana tu...Dah beberapa hari ni cuaca sejuk hari2 kan....siang-siang panas pun sejuk ..malam tido xde pasang ekon pun...korang pun sama ke?

Hari ni SA masak simple je...macam yg di beritahu pagi tadi nak masak sup kaki ayam kan...selalu dapat kaki ayam yang besar-besar..bila dh buat sup tu akan sedap la makan kan..kali ni x mencapai kehendak sebab kaki ayam tu kecik cinonet..itu je yg ada kata Pak Zain. Puas dia merayau cari kaki ayam...erm apa yg ada aje la..janji ada sup kaki ayam dan campur gak bahagian2 lain ..Sejuk-sejuk sedap makan sup kan?



Kerang masak lemak cili api campur kacang buncis


Sup kaki ayam


Cili potong je sbb x larat nak menumbuk buat cili kicap macam selalu


Alhamdulillah sedap makan hari ni..badan tengah sakit2..period kali ni macam lain macam plak...x terdaya nak menghadap...lepas makan tadi terus baring je..Rupanya ramai yg hadapi period lambat lepas booster macam SA...SA ingat SA sorang aje ..penangan period pain dia tu dh rasa macam nak beranak plak..lewat 12 hari ko...haih.....siap ada yang x datang period langsung...haywire jadi badan kan...

Kawan opis SA umur 51 tahun...punya risau lambat period...takut termengandung lagi...hahaha...rupanya lewat sebab booster hari tu...

Sabar je laaa....lepas ni harap-harap xde masalah la period SA...x suka sebenarnya bertukar tarikh atau circle ni...susah nak manage nanti..

Jumpa lagi next entry ...


9 comments:

  1. Tulah, kes skrg dah tinggi sgt. Risau Betul.

    Ya Allah sup ayam tu sedap kak

    ReplyDelete
  2. perghhh tgk cili potong dia...!!
    :D

    ReplyDelete
  3. Haaa.. kaki ayam kalau dapat yg gemuk2 baru ada feel makan, hihi.

    ReplyDelete
  4. Cik nor bli gak kaki ayam td.. Xthu nk buat sup ke nk buat singgang😊

    ReplyDelete
  5. kalo x termengandung mukin kawan SA yg umo 51 tu nk menopause kott.. wak agak je laa 🤔🤔

    ReplyDelete
  6. Sedapnya hirup sup.

    Tadi Cici beli sup daging kat kedai bawah rumah. Sedap hirup gitu je. Yumms

    ReplyDelete
  7. Sedapnya kerang campur kacang buncis tu kak. Lama gak tak membeli kerang.
    Ehh betullah kak, mengganggu hormon betul kan. Sakit pun lain macam. huhu...

    ReplyDelete
  8. dua lauk ni pun leh jadi dua pinggan ni..dappp.
    kerang masak lemak... x pernah masak cam ni, mcm dap jer

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah