Monday, February 28, 2022

Menu Lunch Ahad Sempena Birthday Opick

Assalamualaikum...

Hi korang...

Wat pe tu....hehe...giler malas la nak masak dan buat apa je semalam...semalam memang tugas memasak SA serahkan kat adik no 4...kebetulan dia balik sebab  nak sambut birthday Opick kan..gambar menimbun...x sempat lagi nak pilih untuk entry birthday Opick ni...memandangkan SA malas nak masak...SA ditugaskan jadi bibik dan lipat baju 2 bakul....oemgeeee...benda yang SA tak suka plak tu disuruh SA  buat...jadi bibik jaga nak- anak diorang okey la lagi....

Lepas diorang dh masak tu...kerja SA amik gambar je...hahaha...siap kena marah lagi...memang SA malas betul semalam...penat...ye la berapa minggu kerja je non stop kan...



Daging masak lemak cili api asalnya nak buat rendang tapi masa dah lambat...terus tak jadi buat rendang...


Sayur bayam pecah telur...x suka...tapi makan gak sikit


Ayam goreng untuk anak-anak

Untuk birthday Opick adik SA buat laksa Perlis...semua gambar complete kecuali kuah laksa...SA lupa amik gambar kuah laksa...takpe la erk....


Adik ipar memang suku buat telur rebus style gini...


Beli laksa yang dah siap je...kasik rebus settle...nak tunggu buat laksa tu lama plak


Condiments..salad, cili akar, timun dan bawang


Limau kasturi petik je kat depan rumah


Adik ipar memang makan laksa ngan tauge...x tau la apa rasanya sebab tak pernah cuba...


Ini mangkuk SA...

Lepas tu apa SA buat?

Lepas tu lepak atas konon nak tido...erm....sudahnya diserang sakit perut...cirit- birit...lebih dari 6 kali SA pi toilet...sampai dah x tau nak kuar apa lagi dah...lama tau SA x rasa sakit perut yang macam ni..tak tau la salah makan apa...atau sebab lain...

Pagi tadi okey plak bangun pagi...takde rasa sakit perut tapi badan jadi lemau...sampai ke petang SA lemau...kalau nak kata x sihat SA xde demam ke...batuk ke...selsema ke...elok je sihat takde pape simptom...erm x tau la...maybe penat bekerja la ni kot....

12 comments:

  1. geram betul nengok telur tu kak oi... menggoda betul, semua masakan tu sedap betul....

    ReplyDelete
  2. Oo tu ke bayam telurnyaa.. Sis tak pernah guna bayam, biasa memang guna kobis jee SA..

    ReplyDelete
  3. dah lama saya tak masak laksa. biasa beli je. dasar pemalas.

    ReplyDelete
  4. Daging masak lemak sangat menyelerakan.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya laksa.. Lma xmkn laksa.. Asyik mkn laksam jerπŸ˜†

    ReplyDelete
  6. perut ngamuk makan terlebih la tu...dia nak rehat, tuannya sibuk suruh kerja kerja kerja

    ReplyDelete
  7. Daging masak lemak cili api pun sedap. Lain kalilah merendang pulak. Boleh cuba pasni kak letak taugeh dalam laksa. Macam best pulak telur tak masak sepenuhnya tu. Ada cair cair sikit.

    Mungkin makan macam macam kot kak. Kalau dah keluar semua memang rasa lemah badan. huhu...

    ReplyDelete
  8. Telur rebus style gitu memang mengancam betul SA. Laksa tu aduhai... meleleh liur tau! Mana nak cari ni.

    ReplyDelete
  9. Sedapnya semua menu tu. Rasa macam dah lama tak makan laksa.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah