Monday, February 14, 2022

Hajat Nak Masak Kari Ayam Kampung Kena Hijack...

Assalamualaikum...

Hi korang...

Dah makan? sure la dah makan kan...

Sebenarnya hari ni SA mintak Pak Zain beli ayam kampung....hajat dihati dari malam tadi nak makan kari ayam kampung...memang dah set la awal- awal nak masak kari ayam....balik je Pak Zain...terus dia kata masak lemak cili api la...kalau kari kang abah x leh makan....dan- dan..kena hijack korang....aduhaiiii.....tapi sebagai anak yang baik dan mendengar kata...ececece....tukar la ke masak lemak cili api....Pak Zain siapkan bahan...SA sibuk kerja kan....lepas tu dalm kul 12 tadi baru SA stop kerja jap and terus masak...



Ayam kampung masak lemak cili api


Kangkung goreng ikan masin


Pekasam ikan apa ntah....x ingat nama dia

 Alhamdulillah sedap makan hari ni...

Bila la dapat makan lauk kari dalam rumah ni...Pak Zain ni alah pada kari la, perut dia jenis x tahan...kang x kan nak masak 2 jenis masakan plak kan...

Kena cari la kat tempat lain kari ayam kampung...hahha....msalahnya ada ke?

15 comments:

  1. Apa susah SA, tapau jer, kat area SA tinggal tu mesti ada jual kan?

    ReplyDelete
  2. Kena buat lauk asing lah gitu kak. Kari masak sikitlah tapi. Susah gak nak jumpa orang jual ayam masak kari.

    ReplyDelete
  3. Saya pun kadang kena masak ikut selera pak mentua, satu lagi dia tak ada gigi hehe...

    ReplyDelete
  4. Ikan pekasam apa pun, tetap nampak sedap sangat tu SA.

    ReplyDelete
  5. Msk lmak pun sdap jgk kak. Buat pdas2 skit, mkn dgn nasi pnas. Bertambah nasi tnpa sedar­čść

    ReplyDelete
  6. Tengok kangkung dengan pekasam tu kenapa ya rasa nak marah...sebab tengok je kot.. hahahahaha. Ngences.

    ReplyDelete
  7. Kalau ada pun jual jarang ayam kampung

    ReplyDelete
  8. ayu pun weekend lepas masak ayam masak lomak ni... tapi kena complain sbb kureng pedas. nak wat cam ne, tukang masaknya tak makan pedas....rasa mcm dah byk dah cili nye. he he he...

    ReplyDelete
  9. cuba bagi pakzain makan sup daun murunggai (daun kelo tu)... dulu arwah mama kalau tak sedap perut, perut cepat meragam suka goreng daun tu (buat indian style ynag letak kelapa)..

    ReplyDelete
  10. Masak lemak cili apai pun okay juga
    Cuma masakan orang n9 ni pedas sangat

    ReplyDelete
  11. Kena masak 2 jenis masakan lah sebab Pak Zain tak makan kari.

    ReplyDelete
  12. xpe SA, nnti beli lg ayam kampung buat kari pula. hehe

    ReplyDelete
  13. ayam kg buat goreng pun sodap dah tu :D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah