Tuesday, February 15, 2022

Viral Konon Tak Melekat...Sudahnya Melekat Jugak.....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Biasa la spesies cepat terjebak ni memang payah...kan tgh viral kuali hitam ni ha....kuali kat rumah SA xde yang kecik...so beli la yang kecik senang nak goreng telur ke apa apa je la yang simple2. Kat rumah ni kuali semua yang gedabak besar...pas tu jenis melekat plak...aihhh...Pak Zain tu dh la baran....asyik bising je goreng telur mata melekat, goreng ayam melekat...erm...SA plak jenis x suka bising-bisinh so order je la..ada kuali lama dulu ntah mana dia letak ntah ..



 

So...bagimanakah performance kuali hitam konon viral ni? Non hadonya korang oiiii....melekat jugak masa mula2 pakai...Bising jugak Pak Zain...apa la kuali SA nak beli lagi ..beli kat goshop x ok..beli kat parkson pun x ok...erm...guna je la kuali tu...SA goreng ikan and telur guna kuali tu ok je...xde masalah pun...x kan nak goreng telur ngan frying pan kan...

Buat macam Dania...goreng telur mata lepas tu nak balik2 nampak melekat...sudahnya dia hancurkan telur tu buat telur hancur...hahahha..tuang kicap...x yah pening2 katanya....kita yg buat dia....sudahnya atuk dia ke depan...dh kalah...SA bagi give me 5 je la kat dia....aruk x leh nak kata apa la kan....


13 comments:

  1. pernah terkena..biasa la tu, pastu ayu terus beli tefal..sampai ari ni semua periuk belanga besar kecik.. tefal. alhamdulillah..x de la lekat2 ni.

    ReplyDelete
  2. katanya kalau beli kuali sebelum guna kena season (ke apa term nya tu lupa plak)...yang kena telangkupkan kuali atas api supaya tak lekat.

    ReplyDelete
  3. Adoiii geramm kan kalau yg melekat ni
    Viral je lebih

    ReplyDelete
  4. ssh nak cr kuai yang tak lkat zaman skrang ni..Kemain viral tak lekat..bila bli lain plk jadinya..huhu

    ReplyDelete
  5. Jujurnya memang Sis takde kuali hitam ni, sebab memang tau melekat juga, kalau kuali DIY yaaa.. memang tak lekat hahahaha

    ReplyDelete
  6. tak bestnye klau jenis yg melekat ni..

    ReplyDelete
  7. spesis sama dengan kaella cepat terjebak, tapi bab tak kena dengan iklan haihh memang nak ngamuk juga rasa.

    ReplyDelete
  8. Memandangkan dah beli kena guna jelah kan. Cuma tak best lah sebab tak menepati expectation kita.

    ReplyDelete
  9. Tak suka kalau yang jenis melekat ni..

    ReplyDelete
  10. kalau melekat ni, boleh jadi hijau!

    ReplyDelete
  11. hehehhe kita pakai aje la kuali biasa tu SA..
    tp ye la kan, kadang teringin juga nak cuba mende2 viral kan :p

    ReplyDelete
  12. Adeh, melekat pulak dia. Hilang sabar Pak Zain dibuatnya. Tapi kalah dengan cucu. heheh..takleh kata apa dah.
    Cuba try yang honeycomb wok yang jenis melengkung ada 2 telinga macam ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah