Wednesday, February 2, 2022

Simple - Simple Aje....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Dah makan ke? 

Macam yang SA bg tau di previous entry...hari ni SA masak simple aje..hari tu beli pucuk paku kan...baru nak masak hari ni...kenyang makan nasi lemak pagi tadi buat malas nak masak...layan movie tamil dari kul 9.30am, sambil-sambil layan update blog. 

Jam dh kul 11.45am baru SA pi masak...nasib semua bahan dah keluarkan..tinggal tunggu ikan kembong defrost je...settle masak layan plak movie cina sementara nak tunggu lunch...

Jom tengok lauk manda hari ni...



Pucuk paku masak lemak cili api


Ikan Mambong goreng biasa je


Ulam. Timun Jepun


Sambal nasi lemak pg td


Kuah sup tulang


Apple merah beli semalam...

 

Memang simple betul masak hari ni...itupun habis nasi .Bahaya ni lepak rumah macam ni....rajin masak rajin makan...tp nasib berat badan maintain..60kg x turun x naik...bila nak turun lagi x tau la...hahaha .

18 comments:

  1. Perghhhh sedap tu masak lemak pucuk paku

    ReplyDelete
  2. Pucuk paku tu kena banyak kan, baru cukup. Kalau sikit, nanti lepas masak tinggal sejemput.

    ReplyDelete
  3. takpe SA bkn selalu. yg penting berat tak naik..

    ReplyDelete
  4. Epel merah pebret.. Suka mkn ngan kulit2 dia

    ReplyDelete
  5. Simple tapi menyelerakan, sedap betul,layan movie cina, santai2 kan..

    ReplyDelete
  6. Sedapnya. Lama tak makan sayur pucuk paku.

    ReplyDelete
  7. sedap lah pulak tengok pucuk paku tu tengah malam nie.

    ReplyDelete
  8. Tera-tera tu tak simple dah tu SA...
    Semua nampak menggoda selera.Dapat lemak cili api ngan ikan garing tu dah cukup membocorkan periuk nasi dah tu

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..nampak simple tapi bertambah makan..habis diet jap..:)

    ReplyDelete
  10. yg simple la yg buat makan nasi sampai 2 pinggan kak

    ReplyDelete
  11. whoa..simple2 ni la best.. tak leh tgk tul lemak pucuk paku tu..dapppp

    ReplyDelete
  12. simple gini pun boleh bertambah makan kak... lagila bila ada sayur pucuk paku kegemaran tu

    ReplyDelete
  13. kalau saya pun dapat lauk pucuk paku bertambah-tambah nasi

    ReplyDelete
  14. Simple macam ni memang sedap.. pastu leh tambah pinggan lagi..hehe

    ReplyDelete
  15. Tak pe masakan simple. Yang penting rasanya sedap.

    ReplyDelete
  16. Pucuk paku masak lemak, ikan goreng pun dah cukup dah tu. Ada sambal belacan lagi sedap berselera makan. Lauk simple simple macam ni lagi berselera makan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah