Wednesday, October 6, 2021

Tiara Dah Masuk Taska

 Assalamulaikum...

Hi korang...

Anak buah SA yang paling kecik ni dah x kecik lagi dah...umur dah 2 tahun dan baru ni dah masuk taska sekali dengan Abam Opick dia...masa Ibu dia hantar gambar dia masuk taska tu memang sebak jer hati SA...biasa la SA ni...cengeng....hahaha...macam alahai...cepat betul la awak ni besar Tiara...ikutkan sebelum ni diorang satu family tinggal kat Puchong kan...baru ni diorang pindah ke rumah sendiri di Bangi...so..Tiara tak lagi dihantar ke rumah pengasuh...Ibu dia cerita siap nangis2 Mak pengasuh tu bila dia buat keputusan tak hantar situ lagi dah...ye la..dia pun dah jaga Tiara dan Opick elok dan dari kecil lagi kan...maunya tak sedih...jaga macam anak sendiri plak tu..

Kat bawah ni gambar- gambar yang ibunya send through whatsaap..


Keluar dari rumah dengan semangat....pagi- pagi dah bangun...


Dah sampai school


Muka macam sedih jer


Tapi okey...siapaa lambai- lambai ibu...


Seronok dia school...


Ni masa test baju renang baru


Alolo Abam Opick encem mama ni...rindunya kat dia


Tapi kan....Ibu dia cakap cikgu confuse...banyak kali tanya umur Tiara berapa sebab tak macam budak umur 2 tahun...macam budak umur 3-4 tahun sebab dia tinggi...dan hari pertama je dia ok...hari ke 2 dan hari ni dai buat perangaia menangis masa ibunya hantar...dalam pada menangis tu dia ikut jugak cikgu dia masuk school..tengok gaya cikgu dia pandai handle la...lepas ni confirm hari- hari ada drama...x tau la kenapa plak hari pertama je dia excited...ke dia rindu kat mak pengasuh?

6 comments:

  1. Alahai siannya dia nangis g sekolah! Mesti mak Tiara pun berat hati nak lepaskan dia g taska.

    Moga Tiara cepat dapat sesuaikan diri dan baik2 aje dok di taska :)

    ReplyDelete
  2. insyaallah nanti dia. akan. biasakan diri
    mula2 je anak2 ni nangis
    biasa kalu kat taska ni seminggu dua, kadang2 ada yg sebln. dan. yg cepat sehari dua pun ada

    ReplyDelete
  3. Semoga Tiara dapat sesuaikan diri di taska.

    ReplyDelete
  4. sihat dah bebudak ni ye.. seronok tgk diorg dah kembali ke sekolah. tiara siap babai2 lagi tu

    ReplyDelete
  5. Ye lah kak. Tiara nampak besar dah. Baru 2 tahun dah masuk taska. Belajar awal senang. Excited dia dapat masuk taska dengan abang sekali.

    ReplyDelete
  6. Memang Tiara nampak tinggi.
    Time anak menangis ni yang buat tak sampai hati nak tinggalkan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah