Wednesday, October 27, 2021

Yong Tau Foo Soup Menu Lunch Hari Ni....

 Assalamualaikum...

Hi korang...

SA tengah stress tadi dari pukul 10am. Kereta kami kena langgar kat area pasaraya Zemart. Pak Zain call bagi tau kereta kena langgar, berderau darah SA...buat SA geram pada mulanya Pak Zain nak lepaskan orang tu...katany sikit aje...SA menyirap darah betul...suruh Dania amik gambar sebab kebetulan Dania ada sekali..tengok gambar...mak oiii....ini tak leh nak lepaskan de...SA mintak cakap ngan orang yang langgar tu..SA cakap SA nak gantirugi...kena bayar kerosakan no matter what..sebab kereta baru kan..mana pernah kena langgar...setakat kena gesel calar sikit takpe la lagi...ini bumper pecah kot...eh..xde2...kena ganti gak...korang tengok la gambar yang SA letak bawah tu...teruk kan? sekurang- kurangnya kalau repair terbang 5-6 ratus...tu bumper ori Bezza kot...



Nampak teruk sampai pecah?


Stress punya pasal SA ikut kawan opis pi makan kat food court NuSentral..tak banyak gerai yang buka tapi dari depan food court dah nampak dah  gerai Yong Tau Foo..tuju ke situ jer la...malas plak nak cari gerai lain....tak ramai sangat makan kat food court..tak macam tahun 2019, sini memang penuh...lambat sampai memang kena take away jer la...SA rasa owner gerai ni orang baru la..sebab sedap plak Yong Tau Foo dia...SA suka amik yang ada soup...lepas tu mintak sos tu sekali...


Bahan banyak..tapi amik berpada- pada...mahal skit kat sini..SA nyer portion je RM20


Sayur is a must...ntah apa SA amik lagi ntah...


Wajib amik gak...


Ni gerai kat Yong Tau Foo kat Food court NuSentral...

Sedap?

Of course la sedap...tapai x leh lawan sedap yang kat Foodcourt KL Sentral dulu...ntah mana la akak tu meniaga...hilang stress SA sekejap...pas tu kan..tengah makan tetiba Pak Zain message kat whatsaap...dia hantar gambar lauk dia masak...eleh....nak pujuk SA la tu...SA dah marah tadi pasal dia nak lepaskan orang yang langgar kereta tu...Tapi nampak sedap la lauk dia masak tu...Ikan daun baru masak sweet sour..plating dan presentation dia over...nanti SA up kat entry lain....haha...berjaya ke cubaan memujuk SA? tunggu next entry eh....


13 comments:

  1. Memang tertekan perkara begitu.

    ReplyDelete
  2. Allahu..
    Nasib baik Pak Zain & Dania tak apa2.Kereta baru sayang wei...Semoga dimudahkan urusan & dapat diselesaikan dengan baik.Win win situation..in sha Allah..

    ReplyDelete
  3. sedapnya yong tau foo... suka makan..tapi susah nak jumpa kat pekan kecik ni, nak ke JB baru banyak pilihan

    ReplyDelete
  4. Sayangnya kereta baru. Orang tu dah bayar ke?

    Hari tu Cici langgar kete orang, MyVi. Nak keluar parking, gesel kereta dia. Tayar kete Cici kena bumper dia, sampai kemek

    Tinggalkan phone number dan bayar ganti lebih kurang rm500-rm600 kot . Nasib ada bengkel dekat area flat ni

    Yumm sedapnya lama tak makam Yong Tau Foo sejak pkp ni

    ReplyDelete
  5. Nasib baik Pak Zain dan Dania tak apa-apa, orang belakang biasa yang kena tanggung. Sedap yong tau foo, seronok tengok food court mall.

    ReplyDelete
  6. Saya pun suka yong tau foo yang sup juga.

    ReplyDelete
  7. Teruk jugak tu pecahnya. Tak bolehlah nak lepas macam tu je. Nak kena keluarkan duit jugak nak perbetul semula. Lagi lagi kereta baru..Aduhaii..sabar je lah.

    Lama tak makan yong tau fu sejak takde pasar malam ni. Teringin pulak.

    ReplyDelete
  8. tuntut je..
    ammi penah gi NuSentral tu sekali je rasanya. Masa tu dpt MC..pastu kononnya nak le makan kat situ. memang pack gila tempat makan semua. Sudahnya balik rumah masak maggi

    ReplyDelete
  9. Orang yang langgar tu mungkin kata sikit sebab bukan kereta dia. Kita yang memandang hari2 yang perit­čśů

    ReplyDelete
  10. dapnye yong tau fu, makan panas2 with sup..dap dap!

    ReplyDelete
  11. aritu masa pkp punyalah terigin makan yong tau foo..huhu.. kesian bezza baby blue

    ReplyDelete
  12. dapnya yong tau foo. nak pilih yong tau foo ni bukan kat tempat macam ni je mahal, yang orang jual biasa2 tepi jalan pun boleh tahan harga dia..kena berpada2 pilih.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah