Monday, October 18, 2021

Misi Pencarian Basikal Kakak Dania Di Nilai 3

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam merupakan misi mencari basikal untuk kakak Dania...dia mintak basikal plak...kopak mama dia RM600. Sebenarnya kakak Dania ni dah lama x bawak basikal...last dia bawak masa dia kecik umur 5 tahun kot...itupun basikal 3 roda..hahaha...so SA cabar dia untuk cuba bawak basikal...yang SA ni plak dah lama x bawak basikal...ingat dah hilang dah skill....cuba bawak eh.....boleh rupanya....terus SA rasa anak beli jugak basikal...tapi nak beli basikal yang pro skit la...bleh join kawan- kawan cycling...hahahaha....gigih plak nak cycle kan....

So lepas lunch semalam SA dan adik bongsu gerak la ke Nilai 3, bawak la Mak sekali while abah x nak ikut sebab nak pi mancing...sabar jer la...jom tengok gambar...nasib keta Aruz muat kami semua...yang kecik- kecik tu kena duduk belakang....haha....comel jer...


Jom kita pergi cari basikal kakak


Berkenan yang tu...harga RM799, tapi dah ada orang punya dan itu je stock yang tinggal


Basikal yang dia minat yang ada bakul tu....memang tak la nak beli macam tu...buruk dan orang xde pun pakai dah...Acu pun x bagi beli basikal tu


Macam- macam jenis baikal ada...murah dan mahal je


Brader ni tengah pasang basikal Dania...ingatkan basikal datangnya sebiji- sebiji rupanya loose...dan perlu di pasang dahulu


Basikal ni jenis basikal lipat so senang la nak masukkan dalam kereta kalau nak cycle pi mana- mana


Berkenan betul la dengan yang ni..sygnya dah ada orang beli


Uwan pun tengok- tengok gak...uwan dia berkenan ngan basikal elektrik...RM2k ko....x mampu mama de...


Yeay dah hampir siap


Bukan pasang boleh terus bawak balik ye korang....kena adjust, allign dulu....tengok apa yang x kena...sekali nampak kat cover tayar dia ada calar...besar gak macam cat terkopek...eh...kena mintak kurang ni...brader tu cakap boleh kak...mintak je kurang...
 

Okey siap dah


NI dai aajar macam mana nak lipat


FInal check...macam QC la...


Adjust jangan tak adjust ye


Acu bengang....kat situ dah macam heaven bagi Opick dan Tiara...hahaha....


Opick la rambang mata...itu nak...semua nak...



Si comel Tiara je yang setia ngan doll


Cantik tak?Kakak tengah test....tapi masih x pandai kayuh sebab dia blom boleh balance badan dia...



Takpe kakak...slowly...petang- petnag kayuh je...kelakar betul tengok dia bawak basikal...tapi takpe la...mama dah belikan hadiah birthday...tertangguh hari tu sebab tak leh merentas kan...ni dah boleh...kira okey la....jaga basikal tu elok- elok...bukan murah mama beli tu....nanti mama ada rezeki mama beli basikal mama plak..kita leh cycle sama- sama...basikal ni tak leh tinggal kat luar rumah atau kat porch de...kang kena curi...pernah berlaku area lorong rumah ni...basikal orang depan rumah kena curi...so..bawak masuk dalam rumah....selamat.....


15 comments:

  1. Ian & Iris pun dah request basikal baru, basikal bawa balik dr Bkk... x repair2, pkp kan lama sgt.

    ReplyDelete
  2. cantik basikal dia tu SA. Saya dulu pn sampai ke Bahau carik basikal anak haha

    ReplyDelete
  3. Sekarang jd trend pakat mengayuh kan...Seronok tengok & teringan zaman remaja..hihihi
    La ni tak tau la ada skill lagi ke takšŸ¤­

    ReplyDelete
  4. best nya naik basikal..dah lama xmengayuh basikal ni..:)

    ReplyDelete
  5. Comel2 design basikal skrg kan...harga pun boleh tahan

    ReplyDelete
  6. Cantik basikal Dania.
    Anak-anak MRs. A ada request gak basikal hurm... tengoklah camne

    ReplyDelete
  7. blh tahan harga basikal skrg ni ye
    ptg2 kayuh bestt ni
    cik nur kalu teringin pegi tasik naik basikal sejam 10 he hee jd la. lepas gian

    ReplyDelete
  8. Samalah kat rumah mama pon.. Basikal hang, bola budak buat main pon kene rembat gak. Hantu betul

    ReplyDelete
  9. kalo mak dania yg jeliter tu nak join pro cycling sama dgn awek2 cun tu mesti ramai giler followers nk ikot., hahaha

    ReplyDelete
  10. Basikal sekarang makin canggih dan makin mahal. Senang beli basikal lipat ni. harga boleh tahan gak tu. Cantik basikal macam ni kayuh santai santai je.

    ReplyDelete
  11. mcm syafi la ni.. syafi lg tak pandai kayuh beskal kak.. alahai

    ReplyDelete
  12. Ha ah duu beli basikal Fatin pun kat Nilai 3 juga... suruh dia pilih sendiri..

    ReplyDelete
  13. senang ada basikal lipat, mudah nak bwk ke mana-2.
    basikal syu yg beli hari tu tersidai je dkt balkoni. dah lama x naik. hahaa

    ReplyDelete
  14. Wah sekarang ada basikal lipat.
    Hehe selamat berlatih Dania. Late than never.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah