Sunday, October 3, 2021

Goreng-Goreng & Rebus Sahaja....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni genap seminggu SA amik 2nd dose vaksin dan masih mengalami effect cuma tak teruk...badan SA dh makin kuat...ye betul kena lawan sendiri kalau nak betul-betul elok...SA dah kurang mengah dan hari ni SA dah start memasak..rindu plak x mencemar duli kat dapur cumanya hari ni SA masak goreng-goreng dan rebus aje...SA x nak masak bersantan sangat...kesihatan kena jaga kan ..

So hari ni SA masak simple je dan hidang guna plate dn mangkuk yang baru beli ..amacam? okey tak...hahaha...SA x pandai sangat presentation tp boleh la untuk amik gambar....x tau la sesuai ke x letak kat plate tu...kita buat dia kan...sesuai ke x sesuai belakang cerita ..nak amik gambar cantik-cantiknmacam orang lain SA x pandai ..haha ..

Menu hari ini adalah...



Udang harimau goreng berlada


One more snap angle lain


Tumis air sayur bayam


Satu lagi angle lain


Ikan talapia goreng biasa je


Air asam cili picit...x tau la best ke x...SA buat ikut resepi kat website RASA



Ayam goreng 2 ketul untuk anak dara tu


Air kelapa untuk Pak Zain..SA x berani minum sbb baru makan ubat

 

Itu je la menu untuk hari ni ..ingat anak2 lisa datang lagi hari ni...x jadi plak...sunyi je la rumah ni x macam semalam...semalam riuh rumah ni...macam-macam ragam ... especially si Aydan tu...geram je bila dia mintak SA belikan laptop untuk dia....nak mintak ibu belikan tapi takut nak cakap...disuruhnya SA tolong cakap sebab SA baik..hahahah..Aydan....Aydan....bertuah betul....


Jemput lunch korang.....



14 comments:

  1. Cantik.. Takleh jadi ammi pun nak jugak gi madam King tu.

    Lepas makan ubat mmg xleh minum air kelapa.. Nanti takde efek dah ubat tu.

    ReplyDelete
  2. Udang tu buat saya rasa nak makan nasi lagi la harini

    ReplyDelete
  3. sedap-sedap nampak semuanya SA

    ReplyDelete
  4. Wak kalau ada lebih2 ikan tilapia, suka jemur buat ikan kering/masin

    ReplyDelete
  5. Wahhh dah rasmi peralatan baru beli ya...

    ReplyDelete
  6. pehh sedap kak udang rimau dan semua lauk tu

    ReplyDelete
  7. Sedapnya air kelapa terutamanya kalau minum masa cuaca panas.

    ReplyDelete
  8. Fuhhhh sedap lauk simple mcm ni... Dpt pulak air kelapa kannn.. Fuuy

    ReplyDelete
  9. Cantiknya tableware baru. betul tu, sesuai ke tidak belakang cerita. Alhamdulillah akak dah okay sikit. Sedap lauk udang berlada. Favourite saya. Simple dan sedap. Lama tak makan bayam tumis air camtu. Sedap ikan goreng garing garing gitu, unik pulak cicah dengan air asam. Biasa air asam dengan ikan bakar. Sedap juga tu. Asalkan ada cicahnya kan.

    ReplyDelete
  10. sini udang pun besar-besar tapi seriau nak makan selalu..

    ReplyDelete
  11. Apa2 pun air asam juga yg penaik selera.. sedappp

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah