Sunday, October 24, 2021

Paru Berlada Order Dari Kawan Office

Assalamualaikum...

Hi korang...

Busy betul SA hari ni menghadap order dari kawan-kawan opis...esok SA bawa 10 bekas Paru Goreng Berlada..kawan-kawan duk berzikir bila nak open order, bila nak open order....terus SA pun tunaikan lah permintaan mereka...

Start tengahari tadi SA dh sibuk buat persediaan bahan-bahan dah...buat sambal dulu...paru SA rebus guna noxxa je 15 minit...lembut betul paru bila rebus guna Noxxa....senang kerja....jom tengok gambar....



Bahan- bahan


Masak sambal dulu


Guna Noxxa yg dh beli lama....


paru yg dh siap di rebus


dihiris nipis sebelum di goreng...


Hasil dari 3 kg paru...dapat lah 10 bekas


SA jual x mahal pun...1 bekas RM15, harga paru naik sikit kan... insha'Allah next week open order lauk lain plak...kena tanya ada yg nak order lagi x ..menu pun yang senang-senang aje laa..yang x guna modal banyak...dapat balik modal dan untung sikit cukup la...meniaga main-main je kan....

Doakan rezeki SA murah ye...ada yang mintak buat masak tempoyak daun kayu....itu kena kaji betul-betul tu...sebab tempoyak mahal dan daun bukan senang nak cari kan....we see how nanti.....


20 comments:

  1. wowsedap nih, kalau dekat dengan office mau beli..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah
    rezeki
    sayangnya akak. je x reti mkn paru

    ReplyDelete
  3. Alaaa... bila Kak Amie nak pakai NOXXA ni SA.

    ReplyDelete
  4. jarinnya SA... lea x makan paru... tapi nampak tu cam sedap jerk..

    ReplyDelete
  5. salam singgah.
    tang berzikir tu comel je.
    eheheh.
    sedap nampak paru tu.
    menitik pula air liur

    ReplyDelete
  6. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki, Kak SA.

    ReplyDelete
  7. waaa paruuu ni favv ida sangattttt .. terliurnyaaaaaa

    ReplyDelete
  8. Wahhhh...dh jd tokey paru berlado ehhh...semoga terus maju SA

    ReplyDelete
  9. Aduh!! Kalau dekat, Sha order nie.. Makanan kesukaan Sha.. Makan dengan nasi best nie..

    ReplyDelete
  10. Alamak sedapnya kak.. Kalau dekat dah lama saya order kak

    ReplyDelete
  11. sedapnya mampak paru berlada SA.
    tp syu xmkn paru sgt, sikit2 bleh la..

    semoga makin murah rezeki ya..

    ReplyDelete
  12. boleh tahan juga tu....dapat RM150 walaupun sedikit lelah tetapi seronokkan

    ReplyDelete
  13. Rajinnnya SA...
    semoga Allah lorongkan jalan rezeki yang lebih luas dan diberkati..Bagus rajin berniaga...Banyak kelebihan & faedah dengan berniaga ni.Bukan sahaja rezeki duit..rezeki pahala..rezeki dapat ramai kawan bagai...semoga dimudahkan urusan

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Pulang modal juga beli Noxxa bila boleh guna untuk meniaga

    ReplyDelete
  15. Noxxa ammi yg pesen lama.. Tiap hari guna utk masak nasik haha. Mmg itu jelah noxxa ammi rajin buat kat rumah ni

    ReplyDelete
  16. kat rumah ni saya sorang je yang makan paru. so kalau teringin, makan di kedai saja

    ReplyDelete
  17. Saya pun suka parut berlada. Ratah atau makan dengan nasi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah