Tuesday, October 12, 2021

Kisah Lunch Hari Ini....

Assalamualaikum..

Hi korang...Dah 2 hari tak bawak bekal dan dah 2 hari enjoy beli je makanan..semalam dine in...hari ni tapau je kat Paparich...dan kawan SA yang semalam tu order kat cafe Gwaku kat bawah office kami...SA x tau nak makan apa beli jer mee goreng ngan ayam goreng...sementara kawan SA tu makan Laksa Siam... SA first time dengar Laksa Siam ni....

Bila tanya kawan SA apa yang best Laksa Siam tu...dia jawab...entah la....x best!!!hahahahahaha



Mee goreng SA...


Laksa Siam - dalamnya ada banyak sayur...siap ada peria , tauge dan guna bihun...SA tak plak mintak nak rasa tadi...

 

Kalau dah dia kata tak sedap tu maksudnya memang tak sedap la tu...

So...untuk esok SA dah order mee bandung Abah dari Muo.Le. Memang biasa beli sebelum ni dan mee bandung dia memang sedap....kita tunggu esok punya Mee Bandung ye...SA update kat sini nanti

16 comments:

  1. Ada Peria dlm laksa? Lenmacam

    Sedapnya mee bandung. Nak cari yg ori muo payah

    ReplyDelete
  2. wak pun sukak mee bandung telur rebus satuu., ;p

    ReplyDelete
  3. Akak pernah makan laksa siam..tp takde pulak peria,bihun bagai.

    ReplyDelete
  4. first time tengok dan dgr menu laksa siam. kuah cam menyelera tapi bila dgr ada peria, erkk
    dpt imagine agak tak sesuai dgn jenis laksa or mee

    ReplyDelete
  5. Kak Sue pernah rasa laksa siam, tak ada pulak letak peria SA.. Sedap jugak lah laksa siam yang Kak Sue rasa tu..

    ReplyDelete
  6. Nmpk sedap mee goreng akak tu... nk tgu mee bandung pulak hari ni.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Sedapp menu akak.. simple tp menarik

    ReplyDelete
  8. rasanya tak penah akan lagi laksa siap.. bagus tu byk sayur

    ReplyDelete
  9. Unik ada peria dalam laksa. Hehe.

    ReplyDelete
  10. wow menarik laksa siam nya firstime tau letak peria

    ReplyDelete
  11. laksa siam eh..tgk laksanya menarik..teringin nk cuba..

    ReplyDelete
  12. Saya suka makan laksa siam.. Mmg byk ulam.. Tpi xpernah la letak peria.. Hahahah.. Aja gila.. Pastu nampak kuah laksa siam dia mcm pelik ja... Lain nauuuu... Sbb tu x sedap kot😂

    ReplyDelete
  13. Apa rasa mee siam bila bubuh peria? Ada rasa pahit peria kot.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah